Παιδιά Ρομά από την Κάτω Αχαΐα είπαν διαδικτυακά τα κάλαντα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ΒΙΝΤΕΟ

31.12.2020 / 16:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
C9495521-3FF5-4687-A4E0-CB645AC9AE8C-1536x1024

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  άκουσε διαδικτυακά  τα κάλαντα από τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων ΡΟΜ “Φάρος του κόσμου” στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης -με πρωτοβουλία της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά- και τα παιδιά του σχολείου Μεγίστης στο Καστελλόριζο, ενώ δέχτηκε ευχές από παιδιά από διάφορα μέρη της χώρας.

Ανάμεσα στα παιδιά που της είπαν τα κάλαντα ήταν και από τον συνοικισμό των Ρομά της Κάτω Αχαΐας.

Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ κ. Βασίλειος Πάντζος, ευχαρίστησε θερμά την κυρία Πρόεδρο για την αποδοχή της πρόσκλησης και την αληθινή της ευαισθησία για τα προβλήματα των Ελλήνων Τσιγγάνων. Ανακοίνωσε ότι η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, τιμώντας τη διπλή επέτειο για το 2021, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και 50 χρόνια από το Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομά το 1971 στο Λονδίνο, θα επιδιώξει να διοργανώσει Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομά τον Απρίλιο στην Αθήνα. Ζήτησε να τεθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και να κάνει η αξιότιμη κυρία Πρόεδρος την έναρξη των εργασιών του. Επιπλέον, διακήρυξε το 2021 ως έτος Παιδείας για τους Έλληνες Τσιγγάνους.

Στη συνέχεια ακούστηκαν από φωνές παιδιών Ρομά από όλη την Επικράτεια ευχές για καλή χρονιά, υγεία, ευημερία και πρόοδο. Ενώ, στάλθηκαν και μηνύματα ισότητας, αλληλεγγύης, καταπολέμησης του ρατσισμού, των διακρίσεων και της ακραίας φτώχειας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα