Παρασκευή, 22.10.2021, 5:49 μμ

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Ο κορωνοϊός έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο με τις μεταλλάξεις

22.02.2021 / 20:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
μα 7

Την προειδοποίηση ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην παρούσα φάση είναι ανεύθυνη διότι θα αυξήσει τα κρούσματα απηύθυνε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φράνκ Ούλριχ Μοντγκόμερι.

Σύμφωνα με τον Μοντγκόμερι, «όποιος μιλά για χαλάρωση των μέτρων σε καιρούς αύξησης των τιμών R ενεργεί απολύτως ανεύθυνα. Για τέτοια βήματα είναι πολύ νωρίς. Με κάθε χαλάρωση θα υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων».

«Ο δείκτης R επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους ήταν το απόγευμα της Κυριακής 1,1, ενώ την προηγούμενη ημέρα ήταν 1,07 σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Αυτό σημαίνει ότι 100 μολυσμένα άτομα μπορούν θεωρητικά να μολύνουν 110 ακόμη άτομα», τόνισε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχολιάζοντας την συχνότητα κρουσμάτων, η οποία πρόσφατα αυξήθηκε ξανά, δηλαδή τον αριθμό των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα και την εκ νέου υψηλή τιμή R, ο πρόεδρος τoυ Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι «Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει πού βρισκόμαστε σήμερα.

Η τιμή R δείχνει πού πηγαίνουμε. Με μια τιμή σαφώς πάνω από 1,0 επαπειλείται ξανά εκθετική ανάπτυξη και αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα. Ο ιός έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο με τις μεταλλάξεις του. Όχι μόνο είναι πιο μεταδοτικός, αλλά είναι επίσης πιθανό να οδηγήσει και σε πιο σοβαρή νόσηση».

Οι υγειονομικές αρχές στη Γερμανία ανέφεραν στο RKI 4369 νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό εντός μίας ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτέρας. Την Δευτέρα, ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται από το RKI είναι συνήθως χαμηλότερος, επειδή γίνονται λιγότερα διαγνωστικά τεστ το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα