Παγκόσμιο θρίλερ με τα εμβόλια: Ανησυχητική η καθυστέρηση των δόσεων

27.01.2021 / 20:20
γκο 9

 Σε παγκόσμιο θρίλερ το οποίο εξελίσσεται γύρω από τα εμβόλια του κορονοϊού και τη διαθεσιμότητα τους αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως οι ενημερώσεις της κοινότητας βασίζονται σε τρεις άξονες.

  • Στις επιστημονικές εξελίξεις
  • Στο επιχειρησιακό σχέδιο και
  • Στη γενική εκστρατεία εμβολιασμών

«Είμαστε πιστοί στη διαφάνεια» τόνισε ο κ. Κικίλιας και ανέφερε πως: «Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το μεσημέρι ενημέρωσα το σύνολο των κομμάτων για την πορεία των εμβολιασμών και των επιδημιολογικών δεδομένων».
Αναφορικά με την στρατηγική στην οποία βασίζονται για την πορεία των εμβολιασμών, τόνισε πως: «Η στρατηγική μας βασίζεται σε δυο άξονες. Στη διαθεσιμότητα των εμβολίων και στο ότι διασφαλίζουμε τη δεύτερη δόση σε αυτούς που κάνουν την πρώτη. Αναφέρομαι σε αυτό γιατί είναι βασικό».

Στην συνέχεια, ο κ. Κικίλιας άφησε αιχμές για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων. «Είναι αλήθεια πως η διαδικασία παραγωγής εμβολίων έτρεξε με πρωτοφανείς ρυθμούς. Από την άλλη πλευρά η παραγωγή και η διάθεση των εμβολίων παρουσιάζει ανησυχητικές καθυστερήσεις.

Πέρα από τις αιτίες αυτής της καθυστέρησης, τις οποίες ούτε η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν γνωρίζει ξεκάθαρα, οφείλουμε να εξετάσουμε κάτι πολύ σημαντικό που σε μεγάλο βαθμό θα διαμορφώσει και το μέλλον του ίδιου του ευρωπαϊκού εγχειρήματος: η Ευρώπη των 27 κρατών, των 450 εκατομμυρίων πολιτών και με 22 τρισ.

ΑΕΠ στα θέματα δημόσιας Υγείας οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος, να απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους πολίτες, απέναντι σε επιχειρηματικούς ή διακρατικούς ανταγωνισμούς, αυτούς τους πολίτες που στη μεγάλη του πλειοψηφία συμμορφώθηκαν με τα πρωτοφανή μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι το σημαντικότερο μερίδιο της χρηματοδότησης για τα εμβόλια προήλθε από κρατικούς πόρους, δηλαδή από τα χρήματα των φορολογουμένων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια της χώρας μας.

Τα κράτη μέλη πρέπει να επεξεργαστούν κάτι πολύ σημαντικό, να απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας προστατεύοντας τους πιο αδύνατους πολίτες. Πρέπει να επανεξετάσουμε ορισμένα σημεία για τα θέματα υγείας. Τα κράτη μέλη γνωρίζουν ότι χωρίς υγεία δεν υπάρχει οικονομία. Η παγκόσμιά οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει χωρίς την ανάκαμψη της υγείας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα