Π.Ε. Ζακύνθου: Σε οικειοθελή καραντίνα 8 άτομα – Αρνητικά όλα τα τεστ των εργαζομένων

17.11.2020 / 9:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
eody_stasinopoulos

Όλα τα αποτελέσματα των τεστ για Covid-19 που έγιναν το πρωί της Δευτέρας στους εργαζομένους της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου βγήκαν αρνητικά. Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο (14/11) έγινε γνωστό πως νοσεί μία υπάλληλος, η οποία έκανε το τεστ στην Αθήνα. Η γυναίκα παραμένει στην Αθήνα και σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 μέρες. Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή. Πριν από το ταξίδι της στην Αθήνα, είχε βρεθεί στην Κέρκυρα για υπηρεσιακούς λόγους και γι’ αυτό, τα άτομα που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί της μπήκαν προληπτικά σε καραντίνα. Τα τεστ έγιναν το πρωί της Δευτέρας στο Διοικητήριο από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι υπάλληλοι επέστρεψαν κανονικά στα καθήκοντά τους. Να σημειωθεί ότι σε περίπου 10 μέρες, όλο το προσωπικό που ελέγχθηκε (περίπου 100 άτομα) θα υποβληθεί και πάλι σε τεστ. Από την πρώτη στιγμή, απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι και τα γραφεία της Π.Ε. Ζακύνθου, ενώ τηρήθηκε κατά γράμμα το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

«Να ευχηθούμε περαστικά στη συνάδελφο. Κανείς δεν θέλει να κολλήσει κορωνοϊό. Ενημερώθηκε η υπηρεσία μας για το περιστατικό και ακολουθήθηκε κανονικά το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Έγινε ιχνηλάτηση στις στενές επαφές της γυναίκας και έγινε σύσταση σε κάποιους υπαλλήλους να μπουν σε καραντίνα. Έγινε και απολύμανση στο κτίριο» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα τεστ επρόκειτο να γίνουν στο προσωπικό της Π.Ε. Ζακύνθου στις 19 του μήνα, αλλά λόγω του θετικού κρούσματος επισπεύσθηκε η διαδικασία. «Τα τεστ ήταν μια προγραμματισμένη διαδικασία που θα γινόταν στις 19 του μήνα, αλλά λόγω του κρούσματος το επισπεύσαμε, ώστε να είναι σίγουροι οι υπάλληλοι ότι είναι «καθαροί».

Η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη, μίλησε για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου κρούσματος και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ώστε να συνεχιστεί με ασφάλεια η λειτουργία της Αντιπεριφέρειας. «Το Σάββατο ενημερωθήκαμε ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό η συνάδελφος. Το τεστ το έκανε στην Αθήνα. Την Κυριακή καλέσαμε συνεργείο και έγινε απολύμανση όλου του κτιρίου της Π.Ε. Ζακύνθου και το πρωί της Δευτέρας μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ελέγχθηκε όλο το προσωπικό με rapid test». Η κ. Μουζάκη πρόσθεσε ότι από την αρχή της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα τηρούνται όλα τα μέτρα απαρέγκλιτα. «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στο κτίριο και σε όλες τις υπηρεσίες της Π.Ε. Ζακύνθου τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Όλοι φοράμε μάσκες και κρατάμε αποστάσεις. Στο γραφείο που δούλευε η συγκεκριμένη υπάλληλος είχαν τοποθετηθεί και γυάλινα πλαίσια». Σε οικειοθελή καραντίνα μπήκαν οκτώ άτομα που δούλευαν μαζί με την υπάλληλο που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ διενήργησε τα τεστ σε αυτά τα άτομα σε κατ’ οίκον επίσκεψη. «Σε προσωρινή οικειοθελή καραντίνα μετά από ενημέρωση που τους κάναμε μπήκαν οι συνάδελφοι που δούλευαν μαζί της. Το συνεργείο του ΕΟΔΥ πήγε στο σπίτι τους για να τους κάνει το τεστ», εξήγησε η κ. Μουζάκη.

Δ. Βερτζάγιας: «Τηρούνται όλα τα μέτρα στην Π.Ε. Ζακύνθου»
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, Δημήτρης Βερτζάγιας, αναφέρθηκε στα μέτρα που τηρούνται σε όλες τις υπηρεσίες της Π.Ε., αλλά και στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι κάποιος συνάδελφός τους νόσησε. «Μόλις μάθαμε ότι ένας συνάδελφος μας ήταν θετικός, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο από τον ΕΟΔΥ. Οι άμεσες επαφές της συναδέλφου μπήκαν σε καραντίνα και προγραμματίστηκε άμεσα να γίνουν τα rapid test στους εργαζόμενους, τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και όλα θα πάνε καλά».

imerazante.gr

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα