Παρασκευή, 30.09.2022, 3:57 μμ

Όταν μια γειτονιά στο Ζαβλάνι το έβαλε στα πόδια για ένα φίδι

30.03.2021 / 9:24
FIDI-EKSO

Το πρόσφατο περιστατικό με τον 30χρονο που τσίμπησε μια κόμπρα που είχε στο σπίτι του, ξύπνησε μνήμες στη συνοικία Ζαβλάνι της Πάτρας.

Εκεί, πριν από μερικά χρόνια, μια ολόκληρη γειτονιά είχε αναστατωθεί από ένα φίδι που είχε βγει από τη γυάλα του και έκοβε βόλτες στους δρόμους της. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας νεαρός θέλησε να πάρει ένα φίδι για να του κάνει… παρέα στο υπνοδωμάτιο του. Το φρόντιζε δεόντως, ενώ το τάιζε με τρωκτικά, που είναι προσφιλής τροφή των φιδιών.

Η οικογένεια του είχε αποδεχθεί, θέλοντας και μη, την παρουσία του ερπετού στο σπίτι, ενώ το σχετικό νέο δεν άργησε να κυκλοφορήσει.

Έτσι, η ύπαρξη του φιδιού είχε γίνει, λίγο – πολύ, γνωστή στη γειτονιά, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. Μια μέρα, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, το φίδι κατάφερε και βγήκε έξω από τη γυάλα του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια από μια διέξοδο που βρήκε (μάλλον από ανοικτό παράθυρο)άφησε πίσω του το σπίτι και άρχισε να κυκλοφορεί έξω.

Περιττό είναι να σημειωθεί ότι όταν το φίδι έγινε αντιληπτό στη γειτονιά, διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Στην εμφάνιση του κάποιοι πανικοβλήθηκαν και χωρίς υπερβολή το έβαλαν στα πόδια, άλλοι πάλι, κυρίως γυναικόπαιδα, έβαλαν τις φωνές.

Τελικά, τη λύση την έδωσε ένας θαρραλέος άνδρας, που με περίσσια ψυχραιμία πήρε ένα ξύλο και όταν τού δόθηκε η ευκαιρία κατάφερε ένα θανατηφόρο κτύπημα στο φίδι. Αυτό ήταν. Το… θηρίο είχε εξοντωθεί. 

Αλλά την ανακούφιση των περισσότερων από την εξόντωση του ερπετού διαδέχθηκε γρήγορα η οργή του νεαρού, που δεν μπορούσε να χωνέψει πώς έχασε τόσο απροσδόκητα το αγαπημένο του φίδι!

Πάντως, θεωρούμε ότι και ο ίδιος θα συνειδητοποίησε ότι τα ερπετά δεν είναι κατοικίδια, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι έκτοτε δεν ξαναέβαλε φίδι στο σπίτι του.  

(εφ. Κόσμος)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα