Παρασκευή, 28.01.2022, 5:53 μμ

“Όσοι μολύνθηκαν από τη μετάλλαξη Όμικρον έχουν ανοσία στη Δέλτα”

14.01.2022 / 22:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gka 23

Τις τελευταίες ημέρες ο κορονοϊός βρίσκεται σε πτωτική πορεία με τον επιδημιολόγο Δημήτρη Παρασκευή να μιλάει για γοργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον έχουν μεγάλη προστασία έναντι της Δέλτα.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων είπε ότι «είχαμε έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες, συνέπεια του αυξημένου διαγνωστικού ελέγχου σε όλη τη μαθητική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς και από εκεί και πέρα, χθες και προχθές, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί».

Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε, ότι «είχαμε περίπου 600 διασωληνωμένους πριν αρχίσουμε να βλέπουμε μία αύξηση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή αφορούσε περιστατικά Δέλτα, η οποία δεν αποκλιμακώνεται εύκολα και είναι αναμενόμενο λόγω των χαρακτηριστικών της».

Ο κ. Παρασκευής επισήμανε ότι η αναμνηστική δόση έχει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα έναντι της «Δέλτα» και πρόσθεσε παράλληλα ότι όσοι έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον έχουν μεγάλη προστασία έναντι της Δέλτα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων εμφανίστηκε επιφυλακτικός λέγοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός και το σύστημα υγείας πιέζεται.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα