Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης

14.06.2024 / 18:22
orkomosia-kyvernisi-xr

Η τελετή ορκωμοσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό, πραγματοποήθηκε στο προεδρικό μέγαρο.

Στην Ηρώδου του Αττικού έχουν αρχίσει να καταφθάνουν οι υπουργοί. Ο νέος υπ. Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, η νεά υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως με τον γιο της, ο Κ. Καραγκούνης με την κόρη του, ο υφυπουργός Οικονομίας Χρίστος Δήμας με τη γυναίκα και τις δύο κόρες του.

Δείτε φωτογραφίες από την ορκωμοσία στο προεδρικό μέγαρο

Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης 7
Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης 8
Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης 9
Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης 10
Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης 11
Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης 12

Οι νέες προσθήκες
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχουν και οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση οι οποίες αριθμούνται σε 11, με συνολικά τρεις από αυτές να αφορούν υπουργούς οι οποίοι βρίσκονταν σε υπουργικό θώκο κατά την πρώτη διακυβέρνηση της ΝΔ μεταξύ 2019 και 2023.

Αυτοί είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος θα αναλάβει υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, έχοντας στο παρελθόν διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Κώστας Τσιάρας ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έχοντας διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπουργός Ανάπτυξης ενώ στο παρελθόν έχει βρεθεί υπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Επίσης η Ζωή Ράπτη θα αναλάβει υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρισκόταν στη θέση της υφυπουργού Υγείας, ως αρμόδια για την Ψυχική Υγεία.

Έτσι, μένουν ακόμη επτά υφυπουργοί οι οποίοι εισέρχονται για πρώτη φορά στο κυβερνητικό σχήμα. Αυτοί είναι:

  1. Κώστας Γκιουλέκας, υφυπουργός Μακεδονίας/Θράκης
  2. Βασίλης Οικονόμου, υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών
  3. Κώστας Καραγκούνης, υφυπουργός Εργασίας
  4. Ιάσων Φωτήλας, υφυπουργός Πολιτισμού
  5. Κατερίνα Παπακώστα, υφυπουργός Οικογένειας
  6. Χρήστος Κέλλας, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
  7. Στέφανος Γκίκας, υφυπουργός Ναυτιλίας

Τέλος, ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο μπαίνει για πρώτη φορά στην Κυβέρνηση, έχοντας όμως διατελέσει γενικός γραμματέας στη Βουλή, είναι ο Γιώργος Μυλωνάκης ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Σχολιάζοντας σχετικά, κυβερνητικές πηγές έλεγαν νωρίτερα πως «στο Μέγαρο Μαξίμου οι δύο αποχωρήσεις των προηγούμενων μηνών καλύπτονται με την προσθήκη του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Μυλωνάκη. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική επιλογή, ενώ στη θέση του παραμένει ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής, με τις ίδιες αρμοδιότητες».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα