«Όργια» στη Λ.Ε.Α. -Ασθενοφόρο κόλλησε στην Αττική Οδό

08.12.2023 / 18:31
lea asthenoforo (5) (1)

Κολλημένο χρειάστηκε να μείνει για αρκετή ώρα ένα ασθενεφόρο, καθώς πολλοί οδηγοί είχαν φράξει τη ΛΕΑ.

Χάος προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου στην Αττική Οδό, όταν οδηγοί που είχαν κάνει «κατάληψη» της ΛΕΑ εμπόδισαν τη διέλευση ασθενοφόρου.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του carandmotor.gr, το ασθενοφόρο κινούνταν στο ρεύμα προς Ελευσίνα, με κατεύθυνση την Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, αλλά… υπολόγιζε δίχως τα δεκάδες ΙΧ που είχαν στήσει μπλόκο στη λωρίδα η οποία προορίζεται για τα οχήματα επείγουσας ανάγκης.
Η κατάληψη της ΛΕΑ αποτελεί ένα φαινόμενο που παρατηρείται καθημερινά στους βασικούς άξονες της πρωτεύουσας, με τους παραβάτες οδηγούς να αδιαφορούν για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην έγκαιρη μετάβαση ενός ασθενοφόρου στο σημείο που έχει προκληθεί ατύχημα και κάποιος συμπολίτης μας χρήζει βοήθειας.Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό, είναι ότι πολλοί οδηγοί συνεχίζουν να κινούνται στη ΛΕΑ παρά την εφαρμογή του νέου νόμου 5039/2023 που -μεταξύ άλλων- έφερε την τροποποίηση του Άρθρου 290 «Επικίνδυνη Οδήγηση» του Ποινικού Κώδικα, προβλέποντας φυλάκιση για όσους προκάλεσαν κίνδυνο για άνθρωπο λόγω της κυκλοφορίας τους στη συγκεκριμένη λωρίδα.

Φυσικά δεν χρειάζεται να κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος -εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειάς τους- προκειμένου να τιμωρηθούν όσοι κινούνται στην εν λόγω λωρίδα, καθώς σύμφωνα με τον ΚΟΚ, οι παραβάτες χάνουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, το δίπλωμα οδήγησης και την άδεια κυκλοφορίας για 60 ημέρες.
Το φαινόμενο της κίνησης στη ΛΕΑ έχει ενεργοποιήσει πλήρως την Τροχαία, η οποία καθημερινά πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους για την καταπολέμησή του.

«Όργια» στη Λ.Ε.Α. -Ασθενοφόρο κόλλησε στην Αττική Οδό 4
«Όργια» στη Λ.Ε.Α. -Ασθενοφόρο κόλλησε στην Αττική Οδό 5
«Όργια» στη Λ.Ε.Α. -Ασθενοφόρο κόλλησε στην Αττική Οδό 6

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα