Ώρα Πατρών: Το φράγμα σε ιδιώτη

05.04.2021 / 9:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
roros_fragma

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Ώρα Πατρών του Γιώργου Ρώρου, για την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου:

Η ώρα της αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών για τα επιπρόσθετα έργα και τη διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου  μετά από αλλεπάλληλες αναβολές έπαψε να τοποθετείται σε μελλοντικό χρόνο. Η επιτροπή αξιολόγησης την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε τις προσφορές. Παράλληλα έφθασε και η ώρα της κρίσης των διαφορετικών πολιτικών σε σχέση με την διαχείριση του φράγματος.

Τα συμπληρωματικά έργα και η διαχείριση του φράγματος για τα επόμενα πέντε χρόνια όπως είχαμε προβλέψει μετά την εμμονική στάση του κ. Πελετίδη έφεραν τον ιδιώτη. Η προκήρυξη είχε δύο σκέλη. Το ένα με 16 εκατομμύρια από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης για τα πρόσθετα έργα και το δεύτερο με 8,5 εκατομμύρια από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, δώρο δηλαδή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στον ιδιώτη για τη διαχείριση και τη λειτουργία του φράγματος.

Όπως είναι ήδη γνωστό στο δημοτικό συμβούλιο στις 4/3/2020 αποφασίστηκε με πλειοψηφία να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αναλάβει διαδημοτικός φορέας με συμμετοχή των δήμων Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου τη διαχείριση του φράγματος. Στην πρόταση αυτή είχαν συναινέσει δε πλήθος φορέων όπως Τ.Ε.Ε, το πανεπιστήμιο και άλλοι. Η πρόταση αυτή οδηγούσε στην απομάκρυνση του ιδιώτη στη διαχείριση για τουλάχιστον 99 χρόνια. Δυστυχώς η μη υλοποίηση της από το Δήμαρχο κ. Πελετίδη, πέρασε τη διαχείριση του φράγματος σε ιδιώτη. Δηλαδή τα 8.5 εκατομμύρια ευρώ θα ήταν η προίκα του διαδημοτικού φορέα, αντί αυτού πήγαν στον ιδιώτη.

Είχαμε επανειλημμένως τονίσει και εκτιμήσει, ότι η ανεπαρκής πολιτική του δημάρχου οδηγούσε σε τυφλό και αδιέξοδο δρόμο. Συναντάται ακόμα και με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που επιθυμεί διακαώς την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Το επιχείρημα του δημάρχου να διαχειρίζεται το κράτος το νερό και να το δίνει δωρεάν στο δήμο οδήγησε σε ιδιώτη. Το κράτος θα διαφυλάξει το νερό ως κοινωνικό αγαθό ή ο δήμος; Δηλαδή εσείς κ. Πελετίδη;

Επιχειρηματολογεί ο δήμαρχος, ότι θα παίρνει το νερό δωρεάν το οποίο είναι αναληθές. Τα 8,5 εκατομμύρια που θα δοθούν προίκα στον ιδιώτη εργολάβο προέρχονται από την φορολογία των Ελλήνων πολιτών και επομένως των πατρινών. Άρα το νερό δεν δίνεται δωρεάν πληρώνεται άμεσα ή έμμεσα. Είτα από τη δεξιά τσέπη, είτε την αριστερή τσέπη δεν έχει σημασία αφού από το ίδια νοικοκυριά αφαιρείται. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι ενδεδειγμένη πρακτική.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα