Ώρα Πατρών: Τηλεδιάσκεψη με προέδρους κοινοτήτων δημοτικής ενότητας Ρίου

25.02.2021 / 9:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tilediaskepsi_prio

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Ώρα Πατρών του Γιώργου Ρώρου:

Με προέδρους από τη δημοτική ενότητα Ρίου είχε τηλεδιάσκεψη η παράταξή μας Ώρα Πατρών για το θέμα του εκλογικού νόμου και τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την άποψή τους για τη διατήρηση τις τρίτης κάλπης, την παροχή αρμοδιοτήτων και πόρων για τις κοινότητες, καθώς και τη διαμόρφωση ξεκάθαρου θεσμικού πλαισίου. Εξέφρασαν έντονους φόβους για τη μετατροπή των συμβουλίων της κοινότητας σε προέκταση των δημοτικών συνδυασμών.

Θα προκαλέσει διαίρεση των μικρών τοπικών κοινωνιών σε παρατάξεις, οπαδούς και αντιπάλους. Υποβαθμίζει το νομοσχέδιο τις κοινότητες και συγκεντρώνει αρμοδιότητες στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων. Έτσι θα προκληθεί ερήμωση των κοινοτήτων και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της επαρχίας δημιουργώντας πολίτες δύο ταχυτήτων.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών κατέθεσε το σκεπτικό της πάγιας θέσης της για την απλή ανόθευτη αναλογική. Συμφώνησε για την ύπαρξη τρίτης κάλπης για την εκλογή των κοινοτικών συμβούλων γιατί οι κοινότητες αποτελούν διαχρονικά θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαμορφώνοντας τη ραχοκοκαλιά της χώρας.

Δεσμευτήκαμε ότι αυτό αποτελεί την αφετηρία μιας κοινής και οργανωμένης προσπάθειας σε όλο το δήμο με τελικό στόχο την απόσυρση των αντιδημοκρατικών και αντιδραστικών αλλαγών που  προωθεί η κυβέρνηση.

Συμμετείχαν οι πρόεδροι Αγ. Βασιλείου Β. Σταματόπουλος, Ακταίου Δ. Καραΐσκος, Κάτω Καστριτσίου Ν. Τσάμης, Πιτίτσας Γ. Αλεξόπουλος και Ρίου Ν. Μπετιχαβά.   Από την Ώρα Πατρών ο επικεφαλής Γιώργος Ρώρος ο δημοτικός σύμβουλος Ρίου Γιάννης Τσιμπούκης και τα μέλη του συντονιστικού Ηλίας Κωνσταντάτος και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα