Ώρα Πατρών: Προχειρότητα απέναντι στο σωστό προγραμματισμό των έργων

13.07.2023 / 9:26
artworks-alSt60EgEdWGLC0l-heLDDQ-t500x500

Με τους αργούς ρυθμούς και τα βαλτωμένα έργα στην πόλη, η Δημοτική αρχή προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ατζέντα της καθημερινότητας.

Ο ποδηλατόδρομος περιμένει τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές για να μετατραπεί σε «κωποδηλατοδρόμιο», στην Κωνσταντινουπόλεως το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (ΑΚΕ), το είχε καταψηφίσει η δημοτική αρχή, προχωρά με ρυθμούς χελώνας, ενώ επιχαίρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας για την εγκατάσταση των υπογειοποιημένων σύγχρονων κάδων που προβλέπονταν από το πρόγραμμα OPEN MALL . Να σημειώσουμε ότι σε άλλες πόλεις, πολύ μικρότερες του μεγέθους της Πάτρας όπως η Κομοτηνή και το Μεσολόγγι, η υπογειοποίηση έχει ξεκινήσει από το 2009 και ολοκληρωθεί από το 2019!!! Η πόλη έρχεται κουρασμένη και ασθμαίνουσα έπειτα από δεκαπέντε χρόνια να αυτοδικαιωθεί έναντι άλλων πόλεων.
Που σε κατάντησε η Δημοτική αρχή Πελετίδη καημένη Πάτρα….

Τα έργα στην Άνω Πόλη βαλτώνουν με πολλά τεχνικά προβλήματα, χωρίς καν να ακολουθούν νόμους της επιστήμης και της τέχνης.

Κλίσεις σε «ράμπες ατόμων και αμαξιδίων» άνω του 10%, σε αντίθεση με τις Οδηγίες Σχεδιασμού του Γραφείου Μελετών για άτομα με αναπηρίες. Πιθανότατα η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, προωθεί νέο άθλημα για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, δημιουργώντας στίβους για νέο αγώνισμα «κατάβαση ράμπας, μετ΄ εμποδίων», δυσχεραίνοντας και κάνοντας επικίνδυνη τη χρήση τους. .https://cp.pamth.gov.gr/civil/nomothesia/ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ%20ΓΓΠΠ%20-%20ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ%20-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ%20ΦΟΡΕΩΝ/ΥΠΟΜΕΔΙ%20ΑΜΕΑ%20ΚΑΙ%20ΕΜΕΑ/ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣΓΙΑΟΛΟΥΣ/ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣΓΙΑΟΛΟΥΣ.pdf

Επίσκεψη της παράταξής μας ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ στην Τριών Ναυάρχων, στην καρδιά δηλαδή της πόλης την έφερε μπροστά σε κραυγές αγωνίας και απόγνωσης των καταστηματαρχών και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

Η Τριών Ναυάρχων αποτελεί διαχρονικά σημείο αναψυχής, ψυχαγωγίας και βόλτας των Πατρινών που μένουν στην πόλη και στο κέντρο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι αποτελώντας και την κύρια επιλογή τους για τις βραδινές εξόδους.

«Για πόλο ξεκίνησαν οι εργασίες το καλοκαίρι;»
«Τους καλύτερους μήνες που βγάζουμε τα σπασμένα όλου του χρόνου»; «Ποιος έρχεται να καθίσει μες στη σκόνη; Δείτε τα Ζ δεν κάνουμε ούτε σεφτέ».

«Για ποιο λόγο επέλεξε η Δημοτική αρχή να ξεκινήσουν τα έργα το καλοκαίρι μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και αναβολές»;

«Ποιος θα αποζημιώσει τους επαγγελματίες»; Μερικές μόνο από τις ερωτήσεις και την έκδηλη αγωνία τους, που μας τέθηκαν.

Άλλη μία φορά η γονατογραφία της Δημοτικής Αρχής παίρνει τη θέση του σωστού προγραμματισμού και του σχεδιασμού στην υλοποίηση των έργων.

Η παράταξή μας ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ καλεί τη Δημοτική αρχή να εφαρμόσει αυστηρά το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων και ως ελάχιστο δείγμα κατανόησης και συμπαράστασης των απωλειών κατά την περίοδο των έργων να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη κατάληψης πεζοδρομίων του 2023 που πληρώνουν οι επαγγελματίες.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε δίνουν ανάγλυφα την εικόνα που επικρατεί στην Τριών Ναυάρχων που έσφυζε από ζωή και έχουν ληφθεί 11/07/2023 και ώρα 22:08!!

Ώρα Πατρών: Προχειρότητα απέναντι στο σωστό προγραμματισμό των έργων 4
Ώρα Πατρών: Προχειρότητα απέναντι στο σωστό προγραμματισμό των έργων 5
Ώρα Πατρών: Προχειρότητα απέναντι στο σωστό προγραμματισμό των έργων 6

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα