Ώρα Πατρών: Πόλη και Πανεπιστήμιο, 54 χρόνια μετά

02.12.2020 / 10:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
roros-2-1-1

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών:

Οι δίαυλοι επικοινωνίας της πόλης με το πανεπιστήμιο και αντίστροφα εκπέμπουν θετικά και αισιόδοξα μηνύματα σε όλη την κοινωνία. Η παράταξη μας Ώρα Πατρών κατά την προεκλογική περίοδο έθεσε πρώτη το θέμα και  τόνισε την ανάγκη ανοιχτής επικοινωνίας της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Επισκεφτήκαμε την νέα Πρυτανική αρχή μετά  την ανάληψη των καθηκόντων της και ακολούθησαν στην συνέχεια και άλλες παρατάξεις και φορείς. Με την συνάντησή μας προσπαθήσαμε, να αναδείξουμε αυτή την ανάγκη διασύνδεσης και βάζοντας επιτακτικά τα θέματα της πόλης και του πανεπιστημίου. Μετά από γόνιμο διάλογο με τον Πρύτανη αναδείξαμε τα προβλήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας όπου αμέσως δεχτήκαμε  επίθεση από τη δημοτική αρχή αλλά διαπιστώσαμε, ότι άρχισε, να αντιλαμβάνεται την πρότερη αστοχία της πολιτικής της. Με ευχαρίστηση διαπιστώνουμε, ότι έχουν ξεκινήσει και δρομολογούνται αμφίδρομοι δίαυλοι επικοινωνίας για την γεφύρωση διαφωνιών και την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της πόλης μας.

Δηλώνουμε, ότι με όλες με τις δυνάμεις θα είμαστε αρωγοί για την μονιμοποίηση αυτών των συνεργειών και γιατί όχι το Πανεπιστήμιο, να αποτελεί επιστημονικό και συμβουλευτικό εταίρο της πόλης και της κοινωνίας μας στα μεγάλα θέματα όπως η επικαιροποίηση της μελέτης του πανεπιστημίου για τη διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου κάτι που ζήτησε η παράταξή μας και από την επίσκεψη στον Πρύτανη. Καθυστερήσαμε από τα εγκαίνια του πανεπιστημίου 54 χρόνια, να αποκτήσουμε τον κοινό βηματισμό.

Πιστεύουμε, ότι πρέπει να δημιουργηθεί θεσμικό όργανο μετά από συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται από την πανεπιστημιακή κοινότητα την πόλη και τους φορείς της με συγκεκριμένη σχεδίαση και λειτουργία. Να αποφύγουμε αναβολές και καθυστερήσεις. Η Ώρα Πατρών θα συμβάλλει καταλυτικά στην δημιουργία μόνιμης και σταθερής συνεργασία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα