Ώρα Πατρών: Κοινωνικές δομές Πελοπίδα Σταθακοπούλου

20.04.2021 / 10:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΡΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του Γιώργου Ρώρου:

Η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή δομής που θα στηρίζει δια βίου τα άτομα με αυτισμό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προσφοράς της πόλης και της κοινωνίας μας για τους συμπολίτες μας.

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας άλλωστε, ενός σύγχρονου πολιτισμένου κράτους είναι η αυτονόητη στήριξη των ατόμων με ιδιαιτερότητες.

Με δελτίο τύπου της η δημοτική αρχή παρουσίασε τον κ. Δήμαρχο, να υπογράφει με τον εκπρόσωπο της εργολαβίας το έργο καθώς και δηλώσεις του. Δεν έγινε όμως καμία αναφορά για τον ευεργέτη Πελοπίδα Σταθακόπουλο.

Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής εξέλιξης να υπενθυμίσουμε: ο Πελοπίδας Σταθακόπουλος δώρισε στην πόλη όλη του την περιουσία, η οποία συμπεριλάμβανε εκτός από τα ακίνητα και μεγάλο χρηματικό ποσό. Μέχρι το 2007 το κληροδότημα αυτό παρέμενε σχεδόν ανενεργό, είχε λεηλατηθεί δε από τη χούντα (Πειραματικό Γυμνάσιο, καταπάτηση οικοπέδων κ.α.). Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών που είναι ένας από τους διαχειριστές, που είχε ορίσει ο Πελοπίδας Σταθακόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη και βοήθεια του Δημάρχου Ανδρέα Φούρα ξεκίνησε μία επίπονη προσπάθεια για την αξιολόγηση και αποτίμηση της περιουσίας, ώστε να αξιοποιηθεί. Η πρωτοβουλία αυτή είχε αρκετές δυσκολίες μιας και εμπλέκονταν διάφορες υπηρεσίες. Μετά από αρκετά χρόνια το εγχείρημα απέδωσε καρπούς και δημιουργήθηκε η δομή των «Μαχητών» με την απόφαση κατασκευής από το Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά.

Η δομή  έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια χωρίς να έχει ακολουθηθεί το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής από το Δήμο στους «Μαχητές». Οφείλει η δημοτική αρχή να απαντήσει, γιατί καθυστερεί η λειτουργία του κτιρίου των  «Μαχητών»;  

Επίσης σαν πόλη οφείλουμε, να τιμήσουμε τον ευεργέτη Πελοπίδα Σταθακόπουλο. Η πρόταση της Ώρας Πατρών είναι να ονομαστεί η περιοχή που κατασκευάζονται οι δομές κάτω από το δημοτικό φυτώριο έως το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας σε περιοχή «Κοινωνικών δομών Πελοπίδα Σταθακόπουλου». Καλούμε τον κ. Πελετίδη να θέσει την πρόταση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πόλη το οφείλει και έχει αργήσει στο μεγάλο αυτό ευεργέτη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα