Ώρα Πατρών: H δημοτική αρχή δεν επιθυμεί τα δια ζώσης δημοτικά συμβούλια

25.10.2021 / 11:06
roros-ora-patrwn (2)
H Δημοτική Παράταξη Ώρα Πατρών με επικεφαλή της τον Γιώργο Ρώρο,εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση απέναντι στην δημοτική αρχή της Πάτρας για τον τρόπο που πραγματοποιούνται τα δημοτικά συμβούλια.

Aναλυτικά η ανακοίνσωση του κ.Ρώρου:

Ένα μόλις μήνα νωρίτερα, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ψηφίστηκε και αποφασίστηκε, μετά από συζήτηση πλέον των δύο ωρών τα δημοτικά συμβούλια να γίνονται δια ζώσης. Μάλιστα, ο πρόεδρος ανέφερε ότι είχε έρθει σε επαφή με το Πανεπιστήμιο ώστε τα δημοτικά συμβούλια να πραγματοποιούνταν στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου. Η πρόσκληση της δημοτικής αρχής για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι για άλλη μία φορά με τηλεδιάσκεψη. Προφανώς, η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί τα δια ζώσης δημοτικά συμβούλια.
Ο νόμος και οι διατάξεις, πού σε άλλες περιπτώσεις εφαρμόζονται κατά γράμμα από την δημοτική αρχή (αναστολή-απόλυση εργαζομένων), δεν εφαρμόζονται για να γίνεται δια ζώσης με μεικτή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων. Επιλεκτικά λοιπόν, εφαρμόζουν νόμους. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά τις εκλογές με τις αλλαγές του Νόμου Κλεισθένη, υποβάθμισε τα Δημοτικά Συμβούλια, έδωσε υπερεξουσίες στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής περιορίζοντας το ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων. Η δημοτική αρχή θα μπορούσε να αναβαθμίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, το ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων, επαναφέροντας τα δια ζώσης Δημοτικά Συμβούλια και τις συνεδριάσεις των Επιτροπών. Δεν το επιθυμεί όμως και αποφεύγει ακόμα και τη σύγκληση των Επιτροπών Ισότητας, νέων, την Επιτροπή Διαβούλευσης έτσι ώστε να ενισχύσει ουσιαστικά και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο επικεφαλής μας, Γιώργος Ρώρος, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά. Δεν τήρησε για άλλη μία φορά τον λόγο του και οι δικαιολογίες που λάβαμε, μόνο αστείες μπορούν να χαρακτηριστούν. Ολόκληρη πόλη και με επτά χρόνια την ίδια δημοτική αρχή και δεν μπορεί να εξευρεθεί χώρος να συνεδριάσει ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο….
Εκτός και αν ο φοβούνται συγκέντρωση των 220 εργαζόμενων της κοινωφελούς όπως είχαν κάνει προ ημερών με την κατάληψη του Δημαρχείου, επειδή τους εξαπάτησαν με προεκλογικές υποσχέσεις μονιμοποίησης….
Είναι προφανές ότι η Λαϊκή Συσπείρωση από όλη την Ελλάδα, μόνο στην Πάτρα αφού πλέον είναι η μοναδική πόλη που είναι δημοτική αρχή, εφαρμόζει άλλη πολιτική. Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα διεκδικεί τα δια ζώσης Δημοτικά Συμβούλια.Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που η διγλωσσία και η διπροσωπία τους αποτελεί το κύριο της γνώρισμα.
Καλούμε, τη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και επιτέλους να πράξει τα αυτονόητα …..

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα