Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Καθαρισμός του χώρου μνήμης και θυσίας των 125 πατριωτών

12.05.2021 / 9:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Μνημείο Εκτελεσμένων 10-5-2021 ρύπανση DSC02447

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Ώρα Πατρών:

Την ακόλουθη επιστολή απέστειλε ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος προς τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου και Κοιμητηρίων σχετικά με τον καθαρισμό του χώρου μνήμης και θυσίας των 125 πατριωτών.

“Επειδή η συλλογική μνήμη εκτείνεται πέρα από τα όρια και σύνορα της ιστορίας, οι χώροι της ιστορικής μνήμης θα πρέπει να εκπέμπουν με απόλυτο σεβασμό τα διαχρονικά μηνύματα της ιστορίας στους πολίτες. Στο Γηροκομείο υπάρχει ο χώρος των 125 εκτελεσθέντων στα χρόνια του εμφυλίου.

Η τοποθέτηση του ορειχάλκινου γλύπτου έγινε το 2010 και από τότε κάθε χρόνο  με την πρωτοβουλία αντιστασιακών οργανώσεων διοργανώνεται εκδήλωση προς τιμήν τους. Ο χώρος γύρω από το μνημείο αλλά και στην πλατεία που έχει δημιουργηθεί δεν συνάδει με την ιστορία του, οι φωτογραφίες που παραθέτουμε συνοδεύονται με το «χωρίς λόγια». Όταν οι ιστορικοί χώροι παραμελούνται από το δήμο και την πολιτεία δεν επιτελούν ως ιστορικά σημεία το ρόλο τους.

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών σας καλεί άμεσα να καθαριστεί ο χώρος αλλά και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ώστε να παραμένει στην κατάσταση αυτή που θα εμπνέει η θυσία των 125 πατριωτών”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα