ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενισχύσεις σε ελαιοπαραγωγούς -Άνοιξε η πλατφόρμα

18.11.2020 / 9:53
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
elia

Οι αιτήσεις για ενίσχυση ελαιοπαραγωγών, ξεκίνησαν να υποβάλλονται σε ειδική πλατφόρμα, και η προθεσμία που έχουν οι αγρότες, είναι μόλις 10 ημέρες (έως 27/11) και μάλιστα εν μέσω γενικής καραντίνας.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της συγκεκριμένης ενίσχυσης, που προέρχεται από τα αδιάθετα υπόλοιπα του ΠΑΑ (το μπάτζετ είναι 126 εκατ. ευρώ), είναι μόνο οι κατ’ επάγγελμα ελαιοπαραγωγοί, το δε ποσό ενίσχυσης που θα λάβουν, ξεκινά από τα 300 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 4.000 ευρώ ανάλογα τα στρέμματα του καθενός.

Η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε για τις αιτήσεις και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον Οργανισμό.

Στόχος του Μέτρου είναι η διασφάλιση της συνέχισης τηςεπιχειρηματικής δράσης των γεωργών του τομέα της ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία COVID-19.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτροτης παρούσας, υποβάλλουν προς την ΕΥΔ ΠΑΑ, αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησήτους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) του ΟΠΕΚΕΠΕ που υποστηρίζει την υλοποίηση του Μέτρου. Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον ιστότοπο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ και η υποβολή των αιτήσεων στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M21.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα