Οπαδική βία: Σήμερα στις 12:30 ανακοινώνονται τα μέτρα -Η οργή του πρωθυπουργού

11.12.2023 / 8:47
kiriakos-mitsotakis-DT1-1

Δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας έχει λάβει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζεται έτοιμος να προχωρήσει σε συγκρούσεις προκειμένου αυτή τη φορά να υπάρξουν αποτελέσματα στην καταπολέμηση του φαινομένου.

Η οργή και ο εκνευρισμός των πρώτων ημερών μετατράπηκε σε αποφασιστικότητα, όπως μεταφέρεται από συνεργάτες του πρωθυπουργού, με την σύσκεψη του Σαββάτου να βάζει τις βάσεις για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα. Η επικοινωνία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών συνεχίστηκε όλο το σαββατοκύριακο προκειμένου να γίνουν διορθώσεις και προσθήκες στο τελικό πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις 12.30 το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, στην καθιερωμένη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν φειδωλός ως προς το περιεχόμενο των μέτρων, φρόντισε ωστόσο να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος και θα προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. «όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη». Ο πρωθυπουργός άφησε να διαφανεί ότι τα μέτρα και οι κυρώσεις δεν θα αφορούν μόνο όσους συμμετέχουν στα επεισόδια ή εμπλέκονται σε άλλες βίαιες πράξεις με αφορμή αθλητικά γεγονότα, αλλά, θα στρέφονται και κατά των ομάδων ή και των παραγόντων. Όπως αναφέρει η κυβέρνηση και ο ίδιος θα δώσουν τη μάχη «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται».

«Κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, σε καθεστώς προστασίας», υπερθεμάτισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος συμμετείχε στην κυβερνητική σύσκεψη του Σαββάτου, «ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να δώσει συνέχεια στο πλαίσιο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων με έναν τρόπο αδυσώπητο». Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη προχωρήσει σε αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα και πλημμεληματικού χαρακτήρα και σήμερα θα γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν αλλαγές που θα αφορούν τις ευθύνες όσων υποκινούν δημόσια επεισόδια σε αθλητικούς χώρους. «Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Δεν πρόκειται να αφήσει περιθώρια σε κανέναν να σκεφτεί ότι μπορεί να μετέλθει τέτοιες μεθόδους», είπε ο κ. Φλωρίδης.

Οπαδική βία: Το επικρατέστερο σενάριο για τα μέτρα της κυβέρνησης
Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει σήμερα να ανακοινώσει ένα ευρύτερο πλαίσιο μέτρων και δεν θα περιορίζεται στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων το επόμενο διάστημα. Είναι γνωστό ότι στο τραπέζι της συζήτησης το Σάββατο βρισκόταν η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, που φαίνεται να μην προχωρά ως απόφαση και η διεξαγωγή των αγώνων για εγχώριες και διεθνείς συναντήσεις χωρίς φιλάθλους που κατά πολλούς είναι το επικρατέστερο σενάριο. Αυτό έγινε φανερό και από την αποκάλυψη του email της ΟΥΕΦΑ με  παραλήπτες τις τρεις ομάδες ξένες που θα αγωνιστούν την Πέμπτη στην χώρα μας, δηλαδή την Μακάμπι Χάιφα, την Μπάτσκα Τούπολα και την Ελσίνκι. Η κυβέρνηση είναι σε ανοιχτή γραμμή με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τα μέτρα που θα ανακοινώσει, μέρος των οποίων αφορά την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα