ΟΝΝΕΔ & ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Εβδομάδα Πανελλαδικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας αφιερωμένη στη μνήμη του Βασίλη Τοκάκη

25.08.2021 / 11:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Square@2x

Με τα αποθέματα των τραπεζών αίματος να λιγοστεύουν καθημερινά λόγω της αυξημένης ζήτησης, η ανάγκη για αίμα είναι μεγαλύτερη από ποτέ αυτή την περίοδο.

Όπως λοιπόν οφείλουμε να οχυρωθούμε απέναντι στην πανδημία και να εμβολιαστούμε για να προστατέψουμε τη ζωή μας, έτσι έχουμε χρέος απέναντι στους ανθρώπους που μας χρειάζονται να δώσουμε 15’ λεπτά από το χρόνο μας και να τους χαρίσουμε μια ακόμα ευκαιρία για ζωή.

Όπως κάθε έξι μήνες, λοιπόν, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλούν όλα τους τα μέλη, αλλά και κάθε συμπολίτη μας που επιθυμεί να συμμετάσχει, σε μια πανελλαδική δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Προκειμένου να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία, οι εθελοντές μπορούν να προσέλθουν στα σημεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες αναφέροντας τον κωδικό της Τράπεζας Αίματος της ΟΝΝΕΔ (13295), εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, έχουν πιστοποιητικό νόσησης και δεν έχουν συμπτώματα κορωνοϊού.

Η δράση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του τ. Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος πριν λίγο καιρό έφυγε από κοντά μας μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Μπορείς να σώσεις μια ζωή μέσα σε λίγα λεπτά. Ας το κάνουμε για εκείνους που το έχουν ανάγκη. Για εκείνους που μπορούμε να σώσουμε. Για το Βασίλη.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε χρειαστεί αίμα, είτε για μας τους ίδιους, είτε για δικούς μας ανθρώπους. Ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας για να μπορέσουμε να σώσουμε μια ζωή. Χρειάζονται μόνο 15 λεπτά. Αποφασίσαμε να αφιερώσουμε αυτή τη δράση στη μνήμη ενός εμβληματικού μέλους της «οικογένειάς» μας. Ο Βασίλης Τοκάκης πάλεψε γενναία απέναντι στον καρκίνο και το θάρρος του συνεχίζει να είναι παράδειγμα για όλους μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα