Οn fire o εμβολιασμός – Τεράστια ζήτηση για το εμβόλιο – Ανοίγουν άμεσα νέα εμβολιαστικά κέντρα

28.04.2021 / 22:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sto 28

O εμβολιασμός στην χώρα μας όχι απλά «τρέχει». Έχει πάρει «φωτιά» τα τελευταία 24ωρα, ειδικά μετά το «άνοιγμα» των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44 ετών.

Η ζήτηση είναι τεράστια και το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ακριβώς λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44, θα υπάρξει άμεσα απόψε αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα!

Σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες ηλικίες, που ακόμη καταγράφουν ποσοστά εμβολιασμού από 50% έως λίγο πάνω από 60%, δηλαδή ποσοστά κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά, οι νεότερες ηλικίες… σπεύδουν να πάρουν τις ζωές τους πίσω.

«Με χίλια» ο εμβολιασμός

Η αρχή έγινε με την ηλικιακή ομάδα 30-39: Η πλατφόρμα επρόκειτο να ανοίξει την Μεγάλη Τρίτη, ωστόσο για όσους ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση άνοιξε από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας. Περίπου 24 ώρες μετά το «άνοιγμα» του συνόλου των ραντεβού (με ή χωρίς άυλη συνταγογράφηση) είχαν κλειστεί σχεδόν 200.000 ραντεβού!

Αντιστοίχως, η πλατφόρμα για τα ραντεβού των 40-44 ετών είχε ανακοινωθεί πως θα ανοίξει την Μεγάλη Πέμπτη. Στην ενημέρωση των 18:00, την Μεγάλη Τετάρτη, όμως, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως και σε αυτή την περίπτωση, η πλατφόρμα για τους εγγεγραμμένους στην άυλη θα άνοιγε απόψε. Κάτι που έγινε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα