Ομόφωνη απόφαση του τριμελούς εφετείου Πατρών: Αθώος ο µαιευτήρας για τον θάνατο της Πάολας

03.10.2023 / 10:05
patra_zevgari-1536x1035-1

Αθώο έκρινε σε δεύτερο βαθµό το Τριµελές Εφετείο Πάτρας τον µαιευτήρα γυναικολόγο που σε πρώτο βαθµό είχε κριθεί ένοχος για ιατρική αµέλεια και του είχε επιβληθεί ποινή δύο ετών µε αναστολή για τον θάνατο της 31χρονης Πάολας που έφυγε από τη ζωή ενόσω βρισκόταν στον όγδοο µήνα της εγκυµοσύνης της. Μαζί µε τη µητέρα είχε πεθάνει και το οκτώ µηνών έµβρυο.

Η 31χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της τρεις ηµέρες µετά την επίσκεψή της στον γιατρό. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουµένου, όµως το δικαστήριο έκρινε οµόφωνα την αθώωσή του. «Το δευτεροβάθµιο δικαστήριο έκρινε ότι ο γιατρός δεν παραβίασε κανέναν κανόνα της Ιατρικής.

Ήταν ένα άτυχο συµβάν για το οποίο δεν ευθύνεται» δήλωσε µεταξύ άλλων στην εκποµπή «Αλήθειες µε τη Ζήνα» στο Star TV ο δικηγόρος του γιατρού Θεόδωρος Χρονόπουλος, συµπληρώνοντας πως ο µαιευτήρας είχε αναλάβει και την προηγούµενη δύσκολη εγκυµοσύνη της αείµνηστης γυναίκας, φέρνοντάς την εις πέρας, αφού «προέβλεψε άµεσα προεκλαµψία και αφαίρεσε το έµβρυο επειγόντως µε καισαρική τοµή».

Οι συγγενείς της 31χρονης αρχικά σάστισαν όταν άκουσαν την αθωωτική απόφαση, ενώ στη συνέχεια εξέφρασαν την αγανάκτησή τους προς την Έδρα του δικαστηρίου. Η γυναίκα άφησε πίσω της δύο µικρά παιδιά, τα οποία λίγους µήνες αργότερα έχασαν και τον πατέρα τους. Ο 30χρονος πατέρας, συντετριµµένος από τον χαµό της συζύγου του, έφυγε από τη ζωή 2,5 µήνες µετά, από οξύ έµφραγµα. «∆υστυχώς η ∆ικαιοσύνη δε στάθηκε στο ύψος της, αλλά θα συνεχίσουµε και θα το παλέψουµε όσο µπορούµε» είπε στην κάµερα της εκποµπής και τη Ρούλα Κουσκουρή ο Νίκος Πολυγένης, πατέρας της άτυχης µητέρας, ο οποίος µε συγκίνηση σηµείωσε ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα, αντλώντας δύναµη από τα δύο µικρά παιδιά του ζευγαριού.

«Παίρνω δύναµη από τα µικρά παιδάκια που πρέπει να µεγαλώσουν σε µια κοινωνία δίκαιη», είπε συντετριµµένος. «Είµαστε υποχρεωµένοι στη µνήµη του θύµατος να ζητήσουµε συνάντηση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειµένου να ενεργήσει τάχιστα για την καθαρογραφή και να προχωρήσουµε σε αίτηση για αναίρεση της άδικης αυτής απόφασης» σηµείωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της 31χρονης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα