Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Συνεδρίαση του Δικτύου Φίλων των Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη

22.06.2023 / 14:05
b6cfd06056fd42379727446440ab5fe5-1200x675

Την Πέμπτη, 22 Ιουνίου ο πρ. Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου θα συμμετέχει ως κεντρικός ομιλητής στη Συνεδρίαση του Δικτύου Φίλων των Δυτικών Βαλκανίων που θα λάβει χώρα Θεσσαλονίκη.

Το Δίκτυο, που αποτελείται από μέλη ευρωπαϊκών Εθνικών Κοινοβουλίων, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ιδρύθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Σπουδών (FEPS). Η αποστολή αυτού του δικτύου είναι να παρέχει περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την τρέχουσα πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, τις μελλοντικές προκλήσεις και την κατάσταση της διαδικασίας διεύρυνσης στους βουλευτές των κρατών μελών της ΕΕ, ώστε να μπορέσουν, με τη σειρά τους, να κατανοήσουν καλύτερα και να υποστηρίξουν τη διαδικασία της ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

Αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί συμβολικά στη Θεσσαλονίκη, όπου, ακριβώς είκοσι χρόνια πριν το 2003, τα κράτη μέλη της ΕΕ επανέλαβαν ότι το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης, μέλη του δικτύου και εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν να αναλύουν τα τρέχοντα ζητήματα –τόσο από την πλευρά της ΕΕ όσο και από την πλευρά των Δυτικών Βαλκανίων – υπό το βάρος των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα