Ολυμπιακός : Η δεύτερη πιο αποτελεσματική ομάδα της Ευρώπης

01.02.2021 / 17:56
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)

Οι αριθμοί κάποιες φορές μπορεί να είναι παραπλανητικοί, όμως τις περισσότερες φορές λένε την αλήθεια και δείχνουν πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι μια ομάδα.

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι η δεύτερη πιο αποτελεσματική ομάδα στην Ευρώπη, πίσω μονάχα από το Αμβούργο και πάνω από την Μπάγερν Μονάχου.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χρειάζεται συνολικά 5,2 σουτ ανά γκολ, με το ποσοστό της να φθάνει το 65%, με μέση απόσταση τα 15,4 μέτρα.

Μπροστά από τον πρωτοπόρο της Super League βρίσκεται μόνο το Αμβούργο (από τη β’ κατηγορία της Γερμανίας), με 4,7 σουτ ανά γκολ (65% και 15,3 μ. απόσταση), ενώ το βάθρο συμπληρώνει η Μπάγερν με 5,3 σουτ ανά γκολ (63% και 16,5 μ. απόσταση).

Αυτό προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση του CIES Football Observatory, διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που εδρεύει στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της FIFA και του πανεπιστημίου της πόλης, που κατατάσσει ομάδες από 31 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σύμφωνα με τον αριθμό των σουτ που χρειάστηκαν ανά γκολ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα