Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Κανονικά το test event της ποδηλασίας

25.04.2021 / 17:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
PICTURE BY VAUGHN RIDLEY/SWPIX.COM - London 2012 Olympic Games - Swimming - Aquatics Centre, Olympic Park, London, England - 08/08/12 - GV, General View, Olympic Rings.

Τα test events ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (23/7-8/8) συνεχίστηκαν με την ποδηλασία, όμως οι συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών μετά το τέλος του αγώνα έγιναν διαδικτυακά, καθώς η επιδεινούμενη κατάσταση με την πανδημία του κοροναϊού στην Ιαπωνία υποχρεώνει τους διοργανωτές να προσαρμόσουν τα προγράμματά τους.

Η δοκιμαστική εκδήλωση, που έγινε σήμερα (25/4), ήταν η πρώτη μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων όπου είχε προβλεφθεί να λειτουργήσει η λεγόμενη μεικτή ζώνη, όπου δημοσιογράφοι παίρνουν συνέντευξη από τους αθλητές.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος ιάπωνες ποδηλάτες που αγωνίστηκαν στο ατομικό και ομαδικό σπριντ, στο κεϊρίν, στο omnium και στο madison.

Προκειμένου όμως να προστατευτούν άπαντες από την εξάπλωση του κοροναϊού, επελέγησαν τέσσερις αθλητές, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα και απάντησαν στις ερωτήσεις.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν ποδηλάτης, δήλωσε ότι οι διοργανωτές πρέπει να επωφεληθούν από την τεχνολογία εν μέσω της πανδημίας.

«Με τις δοκιμαστικές εκδηλώσεις αυτήν τη φορά, υπάρχουν ξεκάθαρα ζητήματα που έχουν προκύψει. Νομίζω ότι από τώρα θα αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε αυτά τα ζητήματα ένα προς ένα με μεγάλη προσοχή» σχολίασε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις, καθώς η Ιαπωνία μάχεται με τη σημαντική αύξηση κρουσμάτων, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης.

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή (23/4) κηρύχθηκε τρίτη φορά κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και σε άλλες τρεις περιφέρειες, που θα ισχύσει μέχρι τις 11 Μαΐου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα