Παρασκευή, 22.01.2021, 12:02 μμ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Τόκιο λόγω αύξησης κρουσμάτων

04.01.2021 / 17:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Tokyo2020

Με δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα και ύστερα από εκκλήσεις της κυβερνήτη της περιφέρειας Γιουρίκο Κόικε, το Τόκιο, η Σαϊτάμα, η Τσίμπα και η Κανάγκαβα θα τεθούν από τις 09/01 και για ένα μήνα υπό αυστηρούς περιορισμούς με σκοπό την μείωση της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι και το κλείσιμο των μαγαζιών εστίασης στις 20:00, αντί για τις 22:00 που ίσχυε ως τώρα.

Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση σε 200 μέρες από σήμερα ο Σούγκα ανέφερε: «Οι Ολυμπιακοί και Παρολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι θα είναι η απόδειξη ότι το ανθρώπινο είδος ξεπέρασε την πανδημία του κορονοϊού. Με την αποφασιστικότητα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή μόλυνσης και να δημιουργήσουμε ένα γεγονός που μεταφέρει ελπίδα και κουράγιο στον κόσμο, προχωράμε με τις προετοιμασίες».

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι πριν λίγες ώρες στο Τόκιο, ενώ ανακοινώθηκαν 884 κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών των ημερών, διεξήχθη ταυτόχρονα στο Ολυμπιακό στάδιο ο τελικός κυπέλλου ποδοσφαίρου παρουσία 25.000 θεατών (το 40% της χωρητικότητας του γηπέδου).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

.
.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα