Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Αναβλήθηκε η λαμπαδηδρομία στην Οσάκα λόγω κορωνοϊού

01.04.2021 / 16:48
olympics-1068x801-7

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε ότι το τμήμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2021, που έχει προγραμματιστεί για την πόλη της Οσάκα στις 13-14 Απριλίου ακυρώθηκε, εν μέσω φόβων αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκαναν και τοπικοί αξιωματούχοι και η ακύρωση της λαμπαδηδρομίας, όπως όλα δείχνουν, οφείλεται στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού σε τμήματα της Οσάκα και σε δύο άλλες περιοχές.

«Πιστεύω προσωπικά ότι η λαμπαδηδρομία στην πόλη της Οσάκα πρέπει να ακυρωθεί. Τα αιτήματα για αποφυγή μη απαραίτητων και μη εκτάκτων δραστηριοτήτων πρέπει να εφαρμόζονται κατά την περίοδο που ισχύουν έκτακτα μέτρα» δήλωσε ο Χιροφούμι Γιοσιμούρα, κυβερνήτης της Οσάκα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος της Οσάκα, Ίχιρο Ματσούι, θέλει επίσης η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία να αποφύγει το πέρασμα από την πόλη. «Είναι πολύ ατυχές γεγονός, αλλά η λαμπαδηδρομία πρέπει να ακυρωθεί» είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

Υπενθυμίζεται ότι οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών από το εξωτερικό, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Στο παρελθόν υπήρξαν σενάρια που ανέφεραν για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να το διαψεύδει κατηγορηματικά.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα