Ολοταχώς για άνοιγμα του λιανεμπορίου – Στο τραπέζι νέο Sms για τα καταστήματα

21.02.2021 / 14:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πι 35

Με «οδηγό» την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που συνεπάγεται σταθεροποίηση στα επιδημιολογικά δεδομένα και μείωση της πίεσης στο ΕΣΥ, η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου στις αρχές Μαρτίου, δεδομένου ότι τα κρατικά ταμεία αδειάζουν και η οικονομική αιμορραγία του συνεχούς λουκέτου είναι πλέον ακατάσχετη.

Ο πρωθυπουργός δημόσια έχει δηλώσει ότι ακολουθεί το μοντέλο ακορντεόν, συνεπώς όταν το momentum κριθεί επιδημιολογικά κατάλληλο από τους λοιμωξιολόγους, θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα. Το Μαξίμου γνωρίζει ότι τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά και με γνώμονα την προφύλαξη της υγείας των πολιτών, γι’ αυτό ήδη επεξεργάζεται τα σενάρια που θα οδηγήσουν σε ασφαλές άνοιγμα των εμπορικών δραστηριοτήτων.

«Την 1η Μαρτίου, εάν επικρατήσει σταθεροποίηση της κατάστασης με τα κρούσματα, θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στην παρούσα φάση τρία σενάρια βρίσκονται ήδη στο τραπέζι για το επικείμενο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, τη στιγμή που θα δώσει το «πράσινο φως» η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Και αυτά είναι:

Α) άνοιγμα με τη μέθοδο του click away, δηλαδή με ηλεκτρονική παραγγελία και παραλαβή εκτός του καταστήματος

Β) άνοιγμα με το μοντέλο του click in shop, δηλαδή εξυπηρέτηση των καταναλωτών με ραντεβού εντός του καταστήματος

Γ) Κατά τα πρότυπα των σούπερ μάρκετ: με αριθμητικό περιορισμό πελατών εντός του καταστήματος ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

«Σε αντίστοιχη κατάσταση στις 14 Δεκεμβρίου, είχε επιτραπεί η λειτουργία με click away των καταστημάτων, το άνοιγμα των κουρείων και των κομμωτηρίων, αλλά και το κυνήγι και το ψάρεμα και δεν υπήρξε αρνητική επίπτωση στην πτωτική πορεία της πανδημίας. Ενδεχομένως αν είμαστε σε παρόμοια κατάσταση την 1η Μαρτίου να κάνουμε κάτι ανάλογο», επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Στο τραπέζι νέο SMS για click away

Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται ήδη τη δημιουργία ενός νέου SMS για τα ψώνια με click away, το οποίο και θα υπάγεται σε χρονικούς περιορισμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να στείλουν μόνο ένα μήνυμα –σε νέο τετραψήφιο αριθμό– και θα πηγαίνουν για ψώνια με το ρολόι ανά χείρας.

Στόχος του μέτρου αυτού είναι να μπει φρένο στην κινητικότητα των πολιτών, καθώς εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος με το που θα ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα, να ξεχυθούν στους δρόμους οι καταναλωτές δημιουργώντας νέες εστίες μετάδοσης του ιού.

Newsbeast

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα