Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα

25.04.2024 / 10:18
pa 7

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα  την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024».

Γέφυρα

Η Φλόγα αναµένεται να φθάσει στην Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, η οποία φέτος συµπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας, ακολουθώντας την διαδροµή από Αγίας Σοφίας και Κορίνθου, Αγίας Σοφίας και Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος στο νέο ∆ηµαρχείο και µετά την εκδήλωση, Μαιζώνος προς Πλατεία Γεωργίου.

Το πρόγραµµα υποδοχής της Φλόγας στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου είναι το εξής:

-14:50 Άφιξη Ολυµπιακής Φλόγας

-14:53-14:57 Λαµπαδηδροµία προς τον χώρο της Τελετής για την Υποδοχή της Ολυµπιακής Φλόγας 1η Λαµπαδηδρόµος: Εργαζόµενη της ΓΕΦΥΡΑ, 2ος Λαµπαδηδρόµος: Παναγιώτης Γιαννάκης.

-14:57-15:20 Τελετή Υποδοχής Ολυµπιακής Φλόγας (Ανατολικό πάρκινγκ, πλησίον του Κτιρίου Λειτουργίας) µε αφή του βωµού, έπαρση σηµαιών και εθνικοί ύµνοι που θα αποδοθούν από την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και την Χορωδία των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη µε συνοδεία πιάνου από την Ζιζή Κορκοντζέλου.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισµοί και από τις 15:20 έως τις 15:47 θα γίνει η Ολυµπιακή Λαµπαδηδροµία στην Γέφυρα, µε κατεύθυνση την Πάτρα.

Παλαιό Αρσάκειο

Η Ολυµπιακή Φλόγα, µε τον ισχυρό συµβολισµό που περικλείει, θα τιµηθεί από τον ∆ήµο Πατρέων σε ειδική εκδήλωση που θα πραγµατοποιηθεί, στις 4 µ.µ. στο προαύλιο του ∆ηµαρχείου (Μαιζώνος 19). Την φλόγα θα µεταφέρουν οι λαµπαδηδρόµοι: Ευάγγελος Γουζούασης (Στίβος ΑµεΑ), Σωτήριος Μιχόπουλος (Τάε Κβο Ντο), Φωτεινή Πλέα (Πυγµαχία), Χριστόδουλος Κολόµβος (Υδατοσφαίριση), Νόρα ∆ράκου (Κολύµβηση), Νίκος Αργυρόπουλος (Κλασικός Αθλητισµός).

Το πρόγραµµα περιλαµβάνει:

Άφιξη Ολυµπιακής Φλόγας –Αφή Βωµού από λαµπαδηδρόµο Χριστόδουλο Κολόµβο.

Άφιξη Αντιπροσωπείας Επισήµων της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των 33 ων (ΧΧΧΙΙΙ) Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Ανάκρουση Ύµνου Ολυµπιακών Αγώνων – Εθνικού Ύµνου Γαλλίας και Εθνικού Ύµνου Ελλάδας και έπαρση σηµαιών ταυτόχρονα µε την ανάκρουση των αντίστοιχων Ύµνων.

Χαιρετισµός ∆ηµάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Χαιρετισµός Εκπροσώπου Ο.Ε. Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024»: Κατρίν Σανιελόνζ, Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Χαιρετισµός εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής, Πέτρου Συναδινού, Μέλος ΕΟΕ –Εκπρόσωπος Ελληνικής Οµοσπονδίας Τοξοβολίας, Αρχηγός Αποστολής Παρίσι 2024.

Ανταλλαγή δώρων µε Ελληνική Ολυµπιακή Επιτροπή και Οργανωτική Επιτροπή. Αναχώρηση Ολυµπιακής Φλόγας µε λαµπαδηδρόµο την Νόρα ∆ράκου.

Κατά τη διάρκεια αναµονής άφιξης της Φλόγας, θα εμφανιστεί το σύνολο κρουστών του ∆ηµοτικού Ωδείου Πατρών, «KΡΟΥΣΙΣ» που διδάσκει και διευθύνει ο Maxim Mankovskiy.

Στέγη Γραμμάτων “Κωστής Παλαμάς

Η Ολυµπιακή Φλόγα θα διέλθει και θα κάνει τιμητική «στάση» και στην οικία του Κωστή Παλαµά, στην οδό Κορίνθου 241, κοντά στις 16.30 το απόγευμα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, στο ταξίδι της προς το Παρίσι, στέκεται τιμητικά στο σπίτι που γεννήθηκε ο δημιουργός του Ολυμπιακού Ύμνου, ο Κωστής Παλαμάς.

Η Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» διοργανώνει μια σύντομη, αλλά σημαντική σε συμβολισμό ιστορική μνήμη και καλλιτεχνικής αξίας εκδήλωση, που τιμά τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, αλλά και την πολιτιστική ταυτότητα της Πάτρας.

Συμμετέχει η «Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας», υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή Μο Σταύρου Σολωμού, και η καταξιωμένη mezzo soprano Ειρήνη Καράγιαννη. Το Λύκειο των Ελληνίδων Πάτρας και το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Πάτρα επίσης τιμούν την εκδήλωση, με τη συμμετοχή τους.

Πανεπιστήμιο Πατρών

Η τελετή της Αφής της Ολυµπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήµιο Πατρών θα γίνει στις 17.40 στον εξωτερικό χώρο της Πρυτανείας.

Το πρόγραµµα της τελετής είναι το εξής:

17:38 -Άφιξη Ολυµπιακής Φλόγας στο κεντρικό φυλάκιο του Πανεπιστηµίου Πατρών

17:38 – 17:41- 1ος λαµπαδηδρόµος – διαδροµή έως το κτίριο της Πρυτανείας – Αφή βωµού από λαµπαδηδρόµο Τελετή

– 17:41-18:11 Αφή βωµού από λαµπαδηδρόµο – Άφιξη αντιπροσωπείας επισήµων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024»

Ανάκρουση µε απόλυτη σειρά των: Ολυµπιακού Ύµνου από την Cantelena Χορωδία Πάτρας – Εθνικού Ύµνου Γαλλίας – Εθνικού Ύµνου Ελλάδας

Έπαρση σηµαιών

Χαιρετισµός Χρήστου Μπούρα, Πρύτανης

Χαιρετισµός Κατρίν Σανιελόνζ, Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα

Χαιρετισµός Πέτρου Συναδινού, Μέλος ΕΟΕ – Εκπρόσωπος Ελληνικής Οµοσπονδίας Τοξοβολίας, Αρχηγός Αποστολής Παρίσι 2024

Ανταλλαγή δώρων

Πολιτιστικό πρόγραµµα: Φοιτητική Οµάδα Χορού Πανεπιστηµιακού Γυµναστηρίου

18:11- Αναχώρηση Ολυµπιακής Φλόγας – 2ος λαµπαδηδρόµος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα