Όλη η Πάτρα συζητά την αποκάλυψη του dete.gr για τη δωρεά των 3,5 εκατ. ευρώ του Αθανασίου Στεφανόπουλου

09.08.2022 / 18:57
-e1620407246127

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, η χθεσινή αποκάλυψη του dete.gr για την δωρεά δίχως προηγούμενο στην οποία προχωρά ο ομογενής Αθανάσιος Στεφανόπουλος, ύψους 3,5 εκατομμύρια ευρώ προς το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.

Η είδηση σχολιάστηκε θετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους πατρινούς, ενώ απετέλεσε σήμερα θέμα συζήτησης στην πόλη, με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να συγχαίρει τον εξ Αμερικής ομογενή για την γενναιόδωρη απόφασή του, ο οποίος μετά την αγορά και ανακαίνιση του σπιτιού του ποιητή Κωστή Παλαμά, ο πατρινός ευεργέτης προχωρά, μέσω του Ιδρύματος που έχει συστήσει, στη δωρεά υπερσύγχρονου εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» σε καινούριο κτίριο το οποίο και θα αναγείρει με δικές του δαπάνες.

Όπως γράψαμε και χθες η δωρεά του Αθανάσιου Στεφανόπουλου προς το νοσοκομείο περιλαμβάνει:

1. Προμήθεια εξοπλισμού και δη την εγκατάσταση ενός πλήρους συστήματος τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET-CT) και G-CAMERA SPECT-CT (με όλα τα παρελκόμενα).

2. Ανέγερση νέου κτιρίου 414,00τ.μ περίπου με όλες τις απαιτούμενες οικοδομικές και Η/Μ εργασίες και εγκαταστάσεις, καθώς και τη σύνδεση αυτού με το κτίριο “ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, ΜΕΘ-ΤΕΠ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ”. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες μελέτες που απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και όλες οι προβλεπόμενες άδειες οικοδομικών εργασιών και λειτουργίας του εργαστηρίου. Επιπλέον, περιλαμβάνεται και ο απαραίτητος εργαστηριακός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

3. Προμήθεια όλου του αναγκαίου εξοπλισμού για το εργαστήριο Hot Lab του τμήματος PET-CT.

4. Σύστημα Διαχείρισης και Αποθήκευσης Ιατρικών Εικόνων PACS Ultima

Το συνολικό κόστος της δωρεάς εκτιμάται στα 3.561.500,00€ και θα παραδοθεί στο ΓΝΠ σε πλήρη λειτουργική κατάσταση με το κλειδί στο χέρι (turn key project).

Να σημειωθεί ότι το PET/CT αποτελεί ένα από τα ακριβότερα μηχανήματα στο χώρο της υγείας, δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και θα εξυπηρετήσει ογκολογικούς ασθενείς οι οποίοι μέχρι τώρα ή ανέμεναν μεγάλο χρονικό διάστημα ή αναγκάζονταν να μεταβούν στην Αθήνα για την συγκεκριμένη εξέταση. Η λειτουργία του μηχανήματος, θα μειώσει τους χρόνους αναμονής που απαιτούνται προκειμένου οι ασθενείς να υποβληθούν στην εξέταση (αντίστοιχος εξοπλισμός και όχι τελευταίας τεχνολογίας υπάρχει στο ΓΠΝΠ με μήνες αναμονής για εξέταση) και θα εξυπηρετήσει συνανθρώπους μας όχι μόνο από την Αχαΐα, αλλά και από την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία και τα Ιόνια Νησιά. 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Δωρεά – μαμούθ 3.5 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο του «Αγ. Ανδρέα» από τον Αθανάσιο Στεφανόπουλο

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα