Όλα τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό – Τι ισχύει από την Τρίτη

31.10.2020 / 12:54
epa08560343 A customer is handed a face mask to wear inside a store on Oxford Street in London, Britain, 22 July 2020. The British government has announced it is mandatory to wear face masks in shops from 24 July on, to help mitigate the spread of coronavirus.  EPA/ANDY RAIN

Από την Τρίτη στις 6 το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου  Κινδύνου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.

·  Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.

· Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.

· Σε αντίθεση με την άνοιξη δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

· Η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων.

·Τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα

·   Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά

Οι νέοι κανόνες επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού: Στη διασκέδαση και την κινητικότητα των πολιτών. Ενώ διατηρούν σε ολόκληρη την επικράτεια τη λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια. Γιατί εκεί τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται.

Στους νομούς που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο» θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Και είναι τα  εξής:

· Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

·  Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

·  Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

·    Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

·     Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα