Όλα έτοιμα για την γιορτή των λουλουδιών στην Πάτρα – Η συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου

26.04.2023 / 12:44
ka 21

Σε ρυθμούς γιορτασμού της Πρωτομαγιάς ζει και κινείται ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με τις εκδηλώσεις να σηματοδοτούν την είσοδο σε ένα πλέγμα πολιτιστικών δράσεων για την άνοιξη, το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο του 2023

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς ξεκινούν στις 29 Απριλίου με τις πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας να είναι το επίκεντρο.. Σε αυτές συμμετέχουν μουσικά και χορευτικά σχήματα, θα πραγματοποιηθούν εικαστικές δημιουργίες και τα καθιερωμένα Ανθεστήρια σε συνεργασία με τον σύλλογο ανθοπωλών.

– Στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, στην οποία συμμετέχουν ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου (πιάνο – ακορντεόν),Ορέστης Κολέτσος (μπουζούκι), Νίκος Ζουρνής (κιθάρα) και Διονύσης Μακρής (Μπάσο)

– Την ίδια ώρα στην πλατεία Ομονοίας θα ξεκινήσει «Λαϊκό Γλέντι» με πατρινό μουσικό σχήμα το οποίο αποτελείται από τους Σταύρο Ξιούρα (πιάνο – κλαρίνο), Διονυσία Ντρουβάρη (τραγούδι), Ανδρέα Γκολφινόπουλο (μπουζούκι – τραγούδι) και Γιάννη Γαλάνη (κιθάρα – τραγούδι)

-Την Κυριακή 30 Απριλίου η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στις 7.30 το βράδυ. Για δύο ώρες θα παρουσιαστούν Παραδοσιακοί Χοροί ενώ την τιμητική τους θα έχουν πρωτομαγιάτικες δημιουργίες για μικρά παιδιά από τους καθηγητές του ΕικαστικούΕργαστηρίου Δήμου Πατρέων και τα Ανθεστήρια.

Στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Ομονοίας θα ξεκινήσει συναυλία με την λαϊκή ορχήστρα του χορευτικού τμήματος

ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού στο πλαίσιο των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος την «Γιορτή Χορευτικών Συγκροτημάτων» συνδυάζοντας την παγκόσμια μέρα χορού με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων θα ξεκινήσει την Κυριακή 30 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Τα συγκροτήματα μέσω του ιστορικού κέντρου θα καταλήξουν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα