Οικονομικές εξελίξεις μετά την κατάρρευση τραπεζών στις ΗΠΑ

16.03.2023 / 12:50
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (2)

*Του Διονύση Γιαννόπουλου

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στον διεθνή οικονομικό τομέα, μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών στην Αμερική. Οι οικονομικές κινήσεις της Κίνας με το να αγοράζει χρυσό σε συνδυασμό με τη δυναμική της χρηματοοικονομικής ένωσης των Brics (διεθνής πολιτικός οργανισμός των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών που αποτελείται από πέντε χωρες ήτοι: Βραζιλία  ,Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική ) ανοίγουν το δρόμο για τη προσχώρηση και άλλων κρατών μελών.

Έγκυρες πληροφορίες λένε ότι μια από τις τρεις προβληματικές αμερικανικές τράπεζες, έχει οικονομικές σχέσεις με γερμανική τράπεζα. Σίγουρα οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν τεκτονικές αλλαγές στο χρηματοοικονομικό τομέα με τις όποιες επιπτώσεις.

Η Ελλάδα μετά την πτώχευση της πολυεθνικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers στην Αμερική, μπήκε στα μνημόνια, με τις γνωστές, σε όλους τους Έλληνες, οικονομικές συνέπειες.

Επιβάλλεται λοιπόν η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα, δηλαδή  τα κοινοβουλευτικά κόμματα, να δουν το θέμα της πτώχευσης των τραπεζών στην Αμερική με ιδιαίτερη προσοχή κα σοβαρότητα, γιατί προμηνύονται οικονομικές παγκόσμιες εξελίξεις, ενδεχομένως πάρα πολύ οδυνηρές.

*Ο Διονύσης Γιαννόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με την Ελληνική Λύση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα