Οικογένεια 23χρονου: Του έκαναν bullying στον στρατο, του ασκούσαν ψυχολογική βία

23.02.2021 / 21:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κο 25

Νεκρός ανασύρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (20.02) από τη θάλασσα στην Κεφαλονιά, όπου έπεσε με το αυτοκίνητό του, ο 23χρονος Κυριάκος.

Πάνω στην στροφή, στον Αγ. Κωνσταντίνο, στον κεντρικό δρόμο Αργοστολίου – Ληξουρίου, ο νεαρός άνδρας έφυγε στο γκρεμό, κι ύστερα το όχημά του κατέληξε στη θάλασσα.

Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη και στις δηλώσεις της, υποστηρίζει ότι το παιδί δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την ψυχολογική πίεση και τον εκφοβισμό που δεχόταν στο στρατό.

Ο Χαράλαμπος, ο μικρότερός του αδελφός του νεαρού που έπεσε στον γκρεμό περιέγραψε στο livenews, τα όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο Κυριάκος.

«Μου εκμυστηρεύτηκε κάποια πράγματα που έχουν συνέβη στον στρατό. Κάποια πράγματα όπως, του βάζανε στάχτη στο νερό του, ήταν σε ένα γραφείο και κοιτούσε κάμερες και άκουγε από τη διπλανή πόρτα επειδή είχε ανεβάσει μία φωτογραφία στο Instagram με ένα όπλο και ένα τανκς, να τον απειλούν πως θα περάσει Στρατοδικείο και θα φέρουνε στρατονόμο. Μου έλεγε θυμάμαι εμπειρίες. Ένας που ήτανε στέλεχος μέσα στον στρατό, που του έτρωγε τις σοκολάτες, του άνοιγε τα ντουλάπια και πήγαινε και τον απειλούσε… Πάρα πολλά πράγματα.»

Ο αδελφός του ισχυρίζεται ότι η συμπεριφορά του Κυριάκου είχε αλλάξει δραματικά και παρά τις προσπάθειες της οικογένειας να τον βοηθήσουν, εκείνος κλεινόταν ολοένα και περισσότερο στον εαυτό του.

«Με τον Κυριάκο μιλούσαμε αρκετά, κάναμε πάρα πολλά ταξίδια, ειδικά τις τελευταίες μέρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να του δώσω ώθηση να καταλάβω τι έχει γίνει. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να πάει πίσω στον στρατό, γιατί δεν περνούσε καλά στον στρατό. Οι φαντάροι δεν του συμπεριφέρθηκαν καθόλου καλά. Εμείς σαν οικογένεια του δώσαμε χίλιες επιλογές, χίλιες λύσεις, αλλά πραγματικά ο πανικός του, η στεναχώρια του, όλα του τα προβλήματα του στρατού. Δεν μπορούσε να δει τις επιλογές.»

«Το Σάββατο κοιμόμασταν, ήρθε στο δωμάτιό μας, μπαινόβγαινε, ήταν λιγομίλητος, ήτανε σκεπτικός, ήτανε συγκρατημένος. Τρώει, του είπα να πάει να πάρει την κοπέλα του, πέρασε από το σπίτι της κοπέλας του και μετά έπεσε από τον γκρεμό.»

Ο πατέρας του, αναφέρθηκε στα καψόνια που φέρεται το παιδί να πέρασε στον στρατό. «Δυστυχώς το παιδί έφυγε, γιατί του ασκήθηκε πολλή πίεση μέσα στον στρατό. Άρχισαν ένα bullying, έμαθα εκ των υστέρων ότι του κάνανε πολλά καψόνια, γενικά του ασκούσανε ψυχολογική βία. Ήτανε ένα αδύνατο παλικάρι που δεν μπορούσες να τα βάλεις μαζί του, μόνο με ψυχολογική βία μπορούσες να τον καταφέρεις» ανέφερε ο πατέρας.

«Ένας τελείως διαφορετικό άτομο. Ο στρατός τον άλλαξε με τον χειρότερο τρόπο. Κανένας δε θα δει τον Κυριάκο πριν τον στρατό έτσι και μετά τον στρατό. Θυμάμαι το χαμόγελό του, θυμάμαι την ευγένειά του, θυμάμαι ότι ήτανε το πιο αγαθό άτομο. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ποτέ δεν είχε σκεφτεί με πονηριά. Πάντα ευγενικός, πάντα κοινωνικός» λέει ο αδερφός του 23χρονου.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 23χρονου, θα πρέπει να διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες και να αποδοθούν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα