“Οιδίπους Τύραννος”- Μαγική παράσταση με τον Γιάννη Στάνκογλου να αποθεώνεται από το κοινό της Πάτρας (φωτό)

18.09.2023 / 11:43
JHN_6110

Την εκπληκτική παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, μια  από τις πιο γνωστές τραγωδίες του αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου, που σκηνοθετεί ο Σίμος Κακάλας, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, η οποία «πατάει» πάνω στα πρότυπα της λιτότητας και της κινηματογραφικής αφήγησης, αναδεικνύοντας όλα όσα πραγματεύεται το έργο και τα οποία συνδέονται με  τη μοίρα, την ηθική ευθύνη και την τιμωρία, απόλαυσε το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας που γέμισε ασφυκτικά το Δημοτικό Θερινό Θέατρο της οδού Ρίτσου.

Οι καταπληκτικές ερμηνείες του Γιάννη Στάνκογλου, της Μαριλίτας Λαμπροπούλου,  του Γιάννη Νταλιάνη , του  Χρήστου Μαλάκη, του  Γιώργου Αμούτζα και του Πανάγου Ιωακείμ καθήλωσαν το κοινό, το οποίο απόλαυσε μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις που φιλοξένησε φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου της Πάτρας.

Το μυστήριο και οι ανατροπές, ο μαγευτικός χορός και  η εξαιρετική μουσική, έφεραν με ξεχωριστό τρόπο στο προσκήνιο όλα τα μηνύματα του έργου, ένα πολιτικό και κοινωνικό θρίλερ που αποκαλύπτει τον ανθρώπινο χαρακτήρα των ηρώων, τις εσωτερικές συγκρούσεις τους και το βάρος της γνώσης και της ευθύνης που κουβαλάνε.

Ο σκηνοθέτης στήνει με αιχμηρό τρόπο ένα πολιτικό και κοινωνικό θρίλερ βασισμένο στον ανθρώπινο χαρακτήρα των ηρώων, τις εσωτερικές συγκρούσεις τους και τις συγκλονιστικές δραματικές εξελίξεις….

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικοί – διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

"Οιδίπους Τύραννος"- Μαγική παράσταση με τον Γιάννη Στάνκογλου να αποθεώνεται από το κοινό της Πάτρας (φωτό) 25
"Οιδίπους Τύραννος"- Μαγική παράσταση με τον Γιάννη Στάνκογλου να αποθεώνεται από το κοινό της Πάτρας (φωτό) 26
"Οιδίπους Τύραννος"- Μαγική παράσταση με τον Γιάννη Στάνκογλου να αποθεώνεται από το κοινό της Πάτρας (φωτό) 27

Συντελεστές: Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας,Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας,Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου, Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας, Μουσική: Φώτης Σιώτας, Κίνηση: Σοφία Πάσχου, Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος, Μάσκες: Μάρθα Φωκά,Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παύλου, Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Θεοδωράκη, Μακιγιάζ: Σίσσυ Πετροπούλου, Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας.

Διανομή: Οιδίπους:Γιάννης Στάνκογλου, Ιοκάστη:Μαριλίτα Λαμπροπούλου,  Κρέων: Γιάννης Νταλιάνης, Τειρεσίας: Χρήστος Μαλάκης, Αγγελιοφόρος: Γιώργος Αμούτζας, Υπηρέτης: Πανάγος Ιωακείμ

Χορός (αλφαβητικά): Γιώργος Αμούτζας, Μάρκος Γέττος, Πανάγος Ιωακείμ, Σίμος Κακάλας, Απόστολος Καμιτσάκης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Γιώργος Λόξας, Παύλος Παυλίδης

Μουσικός επί σκηνής: Φώτης Σιώτας

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα