Οι τροφές που θα σε ζεστάνουν στο κρύο

01.02.2023 / 9:05
kryo-gynaika-arrwstia

Οι πιο νόστιμες επιλογές για να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου και να παραμείνεις ζεστή.Τα τελευταία 24ωρα η θερμοκρασία είναι ολοένα και πιο χαμηλή και το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να χωθούμε κάτω από την αγαπημένη μας κουβέρτα ή το πάπλωμα.Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας (ίσως και στην πρωτεύουσα) γι’ αυτό οι ζεστοί καφέδες και τα ροφήματα αποτελούν μία από τις καλύτερες επιλογές για τις κρύες ημέρες της σεζόν. Υπάρχουν ωστόσο πολλές ακόμη τροφές που αξίζουν μια θέση στο διατροφολόγιό σου όταν το θερμόμετρο αρχίζει να πέφτει αισθητά.

Το χειμώνα, το σώμα μας αρχίζει να λαχταρά φαγητά που είναι ζεστά και αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος. Αν νομίζεις πως οι σούπες είναι η μόνη λύση κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.

5 τροφές που θα σε ζεστάνουν τον χειμώνα

1) Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα καρύδια είναι πολύ καλή πηγή καλών λιπαρών και βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Τα σύκα, οι χουρμάδες, οι ελιές είναι επίσης καλές επιλογές καθώς χρησιμοποιούνται συχνά σε χώρες με χαμηλές θερμοκρασίες.

2) Μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη διατήρηση της θερμογένεσης. Το τζίντζερ, το κύμινο, το πιπέρι, το σουσάμι και η κανέλα είναι μερικά από τα μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σου. Το τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τσάι, σε σούπες και ως ενισχυτικό γεύσης στα διατροφικά σου πιάτα. Η σκόνη κανέλας μπορεί να προστεθεί σε γιαούρτι, σε σαλάτες και ζεστά ροφήματα για να εμπλουτίσει τη γεύση τους.

3) Κρέας

Το κρέας αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και πρωτεΐνης. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους για να το απολαύσει όλη η οικογένεια.

4) Μέλι

Το μέλι φημίζεται ως θεραπεία για τον βήχα και το κρυολόγημα ωστόσο μπορεί να προστεθεί σε πολλά αγαπημένα μας σνακ όπως είναι το κουλούρι, το ψωμί του τοστ, ή το γιαούρτι.

5) Βούτυρο ghee

Το βούτυρο ghee βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Μπορεί να προστεθεί σε οποιαδήποτε αλμυρή ή γλυκιά συνταγή για να ενισχύσει τη γεύση της. Είναι μία πολύ καλή επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, καθώς καθαρίζεται από την λακτόζη και από τις πρωτεΐνες του γάλακτος όπως για παράδειγμα την καζεϊνη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα