Οι Ταλιμπάν μπλοκάρουν σε Αφγανούς τον δρόμο για το αεροδρόμιο της Καμπούλ

24.08.2021 / 18:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 4

Σύμφωνα με επείγον τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, οι Ταλιμπάν αποφάσισαν να μπλοκάρουν τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για «για όσους δεν είναι ξένοι υπήκοοι», δηλαδή για όλους τους Αφγανούς.

Σύμφωνα πάντα με το Sputnik, την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι στο εξής, μόνο αλλοδαποί υπήκοοι θα επιτρέπεται να κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο, το οποίο αποτελεί την μοναδική έξοδο από τη χώρα, που δεν ελέγχεται -τουλάχιστον προς το παρόν- από τους Ταλιμπάν.

Η κίνηση των Ταλιμπάν αποτελεί πιθανότατα άλλον έναν μοχλό πίεσης προς τις Δυτικές δυνάμεις για να ολοκληρώσουν την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν μέχρι την 31η Αυγούστου, κάτι που αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για το νέο καθεστώς.

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν απέκλειε το ενδεχόμενο παράτασης αυτής της προθεσμίας, κάτι που φέρονται να ζητούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ, καθώς χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται εντός και εκτός του αεροδρομίου, επιζητώντας διέξοδο σωτηρίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα