Quantcast

Οι πρώτοι της Ιατρικής Σχολής Πατρών είναι υπόθεση του φροντιστηρίου «Γνώση»

01.08.2023 / 9:47
γνώση

Σημαντικές επιτυχίες είχε για ακόμα μία χρονιά στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις το φροντιστήριο «Γνώση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο πρώτοι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών η Μελίνα Δημητροπούλου και η Μάγια Χρονοπούλου ήταν μαθητές του φροντιστηρίου «Γνώση».  

Επίσης στην ίδια σχολή ο Αλέξανδρος Μελγίδης, μαθητής του φροντιστηρίου, εισήχθη 11ος.  Συνολικά ο αριθμός των εισαχθέντων που έκαναν μαθήματα στην «Γνώση» φέτος έφτασαν τους 40, πετυχαίνοντας ένα μεγάλο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Ο διευθυντής του φροντιστηρίου κ. Χριστοδουλής μιλάει στο dete.gr για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και το μυστικό της επιτυχίας που έχει όλα αυτά τα χρόνια το φροντιστήριο του, στα θετικά μαθήματα και στα αντίστοιχα επιστημονικά τους πεδία.

ΕΡ. Βλέπουμε από τον πίνακα των επιτυχόντων του φροντιστηρίου ότι το φροντιστήριο είχε και φέτος πολύ καλές επιτυχίες ,μπορείτε να μας πείτε λεπτομέρειες.

ΑΠ. Είναι γεγονός ότι στην Ιατρική Πατρών οι 1ος,2ος και 11ος είναι μαθητές μας αλλά και στις υπόλοιπες σχολές του πεδίου υγείας (ιατρική Αθηνών, οδοντιατρική ,κτηνιατρική βιολογικό χημικό εργοθεραπείας φυσικοθεραπείας νοσηλευτικής γεωπονίας κ.λ.π.) είχαμε σημαντικές επιτυχίες.

Επίσης στο πεδίο θετικών επιστημών (πολυτεχνείο, πανεπιστήμιο) οι μαθητές μας  είχαν αντίστοιχες επιτυχίες.

Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε όλους και όλες που κατάφεραν να εισαχθούν στη σχολή επιλογή τους ,μετά από μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία.

Συγχαρητήρια και σε εκείνους που δεν τα κατάφεραν , έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους να εργαστούν, να βελτιωθούν και να προσπαθήσουν για τους στόχους τους. Τώρα αρχίζουν όλα.

ΕΡ. Γνωρίζουμε ότι οι επιτυχίες του φροντιστηρίου είναι διαχρονικές  πως το καταφέρνετε αυτό;

ΑΠ.    Στο φροντιστήριο αυτό τόσο εγώ και ο γιός μου όσο και οι άλλοι  καθηγητές   που είναι για πολλά χρόνια συνεργάτες και  έχουν ενστερνιστεί πλήρως την φιλοσοφία και την μεθοδολογία του φροντιστηρίου αποτελούμε μια λειτουργική και αποτελεσματική ομάδα.

 Σημαντικός  επίσης είναι ο τρόπος δημιουργίας των τμημάτων .Είμαστε το πρώτο φροντιστήριο πανελλαδικά θα τολμήσω να πω που εδώ και 40 χρόνια φτιάχνουμε τα τμήματα με κριτήριο τις ανάγκες του μαθητή.

Οι βασικοί μας άξονες είναι οι εξής:

– Φροντίζουμε τα τμήματα να σχηματίζονται με βάση τις επιδόσεις αλλά και τους στόχους των μαθητών ( φυσικά όλα εδώ είναι δυναμικά και γίνονται αλλαγές εφόσον χρειάζεται).

– Η διδασκαλία προσαρμόζεται στο επίπεδο της κάθε ομάδας ,καλύπτει κενά που ενδεχομένως υπάρχουν ,επικεντρώνεται στην εμπέδωση των γνώσεων και επεκτείνεται σε θέματα αυξημένης δυσκολίας.

– Είμαστε πάντα διπλά σε κάθε μαθητή που θα χρειαστεί ιδιαίτερη υποστήριξη, προσπαθούμε να συνδυάσουμε την ομαδική διδασκαλία και μάθηση με την προσωπική διδασκαλία.

– Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στις σημειώσεις μας που είναι βασικό εργαλείο στην δουλειά μας.

– Κυρίαρχο στοιχείο της προετοιμασίας αποτελούν  τα επαναληπτικά μαθήματα και τα διαγωνίσματα, που βοηθούν τους μαθητές να εξοικειώνονται με τις εξετάσεις και τα θέματα των πανελληνίων.

– Πέρα από την βοήθεια στο γνωστικό αντικείμενο είμαστε κοντά τους και στον ψυχολογικό τομέα σ αυτή την δύσκολη και αποφασιστική περίοδο, φροντίζουμε  να είμαστε υποστηρικτικοί διαμορφώνοντας οικείο κλίμα στην τάξη και γενικά στο φροντιστήριο.

Καταλήγοντας ο κ. Χριστοδουλής τονίζει: «Το σίγουρο είναι ότι  στα 40 χρόνια λειτουργίας πάντα είχαμε και έχουμε προτεραιότητα τον μαθητή. Στην διάρκεια αυτών των  ετών προσπαθούμε να μαθαίνουμε, να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε πιο επιτυχημένοι, σ αυτό με το οποίο καταπιανόμαστε. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες μαθητές που μας εμπιστεύτηκαν».

Δείτε εδώ όλα τα ονόματα των επιτυχόντων του φροντιστηρίου και τις σχολές που εισήχθησαν.

Οι πρώτοι της Ιατρικής Σχολής Πατρών είναι υπόθεση του φροντιστηρίου «Γνώση» 3
Οι πρώτοι της Ιατρικής Σχολής Πατρών είναι υπόθεση του φροντιστηρίου «Γνώση» 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα