Οι πιο φτωχές γιορτές για εκατοντάδες οικογένειες της Πάτρας

09.01.2021 / 10:41
κο 125

Δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα να δοθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στις 31 Δεκεμβρίου, σαν μην υπάρχουν Χριστούγεννα, παρά μόνο Πρωτοχρονιά.

Το ΚΕΑ στην Πάτρα μόνο αντιστοιχεί σε περισσότερες από 14. 000 οικογένειες. Κάποιοι λένε ότι ο αριθμός των οικογενειών αυτών ξεπερνά τις 17.000 κα φτάνει τις 20.000.

Ακριβή στοιχεία δεν υπάρχουν αφού όσες φορές ο Κοινωνικός Οργανισμός ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να τους δοθούν συγκεκριμένα νούμερα, δεν πήρε απάντηση.

Το σίγουρο ότι ένα σημαντικό ποσοστό από αυτά τα χιλιάδες νοικοκυριά που το δικαιούνται, έχουν το συγκεκριμένο επίδομα σαν το βασικό τους εισόδημα.

Δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν εισοδήματα, δεν έχουν χρήματα. Άρα χωρίς το ΚΕΑ δεν μπόρεσαν να κάνουν γιορτές , παρά μόνο με τα τρόφιμα που ενδεχομένως να πήραν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ή από κάποια τοπική ενορία της Ιεράς Μητρόπολης.

Το ΚΕΑ λοιπόν όπως και τα υπόλοιπα επιδόματα θα έπρεπε να δοθούν πριν από τα Χριστούγεννα. Άσχετα αν στις 31 Δεκεμβρίου που θα τους δοθεί θα το πάρουν διπλό.  Ας το έδιναν σε δύο δόσεις.

Πάντως, ανάλογο πρόβλημα πέρασαν και δεκάδες οικογένειες που είχαν εργαζόμενους σε καθεστώς αναστολής. Τα 534 ευρώ του Δεκεμβρίου δεν μπήκαν ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε την Πρωτοχρονιά και έτσι έκαναν γιορτές χωρίς να έχουν ένα εισόδημα από κάπου. 

Μόνο το δώρο των Χριστουγέννων και αυτό όσοι το πήραν. Οι πιο φτωχικές γιορτές ήταν αυτές που πέρασαν για εκατοντάδες οικογένειες της Πάτρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα