Παρασκευή, 15.01.2021, 8:17 πμ

Οι πινακίδες QR στην Δυτική Ελλάδα που πληροφορούν τους επισκέπτες για τα αξιοθέατα

09.01.2021 / 10:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κο 131

Οι επισκέπτες με την χρήση των κινητών τους τηλεφώνων και μια απλή εφαρμογή που διαθέτουν, θα μπορούν να έχουν στην διάθεση τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε αξιοθέατο.

Μια πολύ σημαντική δράση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκε με το τέλος του 2020 και εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, ενταγμένη στο πρόγραμμα PATH που χρηματοδοτείται από το Interreg, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η πολύ καλή ομάδα των συνεργατών μας ολοκλήρωσε την ανάρτηση των πινακίδων QR σε επιλεγμένα αξιοθέατα, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειάς μας.

Με αυτόν τον τρόπο είμαστε από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που σε τέτοια έκταση έχει ολοκληρωθεί ένα τέτοιο πρωτοποριακό έργο, που συμβαδίζει με τις πιο σύγχρονες Ευρωπαϊκές μεθοδολογίες προβολής Τουριστικών Αξιοθέατων, κάνοντας χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων. Συγκεκριμένα οι επισκέπτες με την χρήση των κινητών τους τηλεφώνων και μια απλή εφαρμογή που διαθέτουν, θα μπορούν να έχουν στην διάθεση τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε αξιοθέατ

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι πινακίδες QR έχουν αναρτηθεί σαν πινακίδες “οδηγοί κατεύθυνσης” προκειμένου να διευκολύνουν τους επισκέπτες να ακολουθούν, τις προσχεδιασμένες από την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Πάτρας,” Τουριστικές Διαδρομές “που καλύπτουν όλη την έκταση της περιφέρειάς μας.

Στα πλαίσια της Τοπικής Τουριστικής Προβολής, θα μπορούσε στην συνέχεια να επεκταθεί σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό “σημείων ενδιαφέροντος” του κάθε Δήμου.

Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε και για τις υπόλοιπες, πολύ ενδιαφέρουσες και πρωτοποριακές δράσεις του Προγράμματος, που βρίσκονται πλέων σε στάδιο ολοκλήρωσης.

Τελειώνοντας, καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης αυτής, υπήρξε η ανταπόκρισή των Δήμων και των λοιπόν εμπλεκομένων φορέων, στην υποστήριξη των συνεργατών μας κατά την υλοποίηση της απαιτητικής αυτής δράσης, που χωρίς την βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ