Οι νέες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη χρήση μάσκας

03.12.2020 / 17:10
souper-market-trofima

Νέες οδηγίες εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη χρήση μάσκας σε περιοχές όπου ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί. Όσοι κατοικούν σε περιοχές με μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα: σε καταστήματα, χώρους εργασίας και

σχολεία, εφόσον δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός.

Σε περίπτωση που οι πολίτες δεν μπορούν να τηρήσουν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου στους παραπάνω εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να φορούν μάσκες ακόμα και αν υπάρχει καλός εξαερισμός.

Θα πρέπει, επίσης, να φορούν μάσκα ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους εάν δεν τηρείται η φυσική απόσταση, επισημαίνουν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η συγκεκριμένη οδηγία ισχύει και για τα παιδιά 12 ετών και άνω που πηγαίνουν στα σχολεία.

Για κλειστούς χώρους

Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Χάρις, δήλωσε πως οι συστάσεις αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν επέλθει στις κατευθυντήριες οδηγίες του για τη χρήση μάσκας, αναθεωρώντας τις προηγούμενες συστάσεις του οργανισμού που είχαν εκδοθεί τον Ιούνιο. «Σε εσωτερικούς χώρους, εκτός εάν ο εξαερισμός έχει αποτιμηθεί ότι είναι επαρκής, ο ΠΟΥ συνιστά το ευρύτερο κοινό να φορά μη ιατρική μάσκα, ανεξάρτητα αν μπορεί να τηρηθεί η φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου», ανέφερε.

Για τα νοσοκομεία

Συνέστησε επίσης «καθολική χρήση μάσκας» σε όλα τα υγειονομικά ιδρύματα, περιλαμβανομένων κοινόχρηστων χώρων όπως οι καφετέριες και τα δωμάτια του προσωπικού. Εξάλλου οι υγειονομικοί μπορούν να φορούν μάσκες N95, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, όταν φροντίζουν ασθενείς με κορονοϊό, όμως η προστασία τους είναι απαραίτητη στη διάρκεια ιατρικών πράξεων που παράγουν αερολύματα, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα