Οι  «μόδιστροι» της Μαβίλη

03.12.2022 / 10:00
verikios

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΥΚΙΟΥ

Στην σαραντακονταετή ενασχόληση μου με το στρατιωτικό ρεπορτάζ κατά περιόδους συναντώ στελέχη της ανώτατης βαθμίδας αλλά και δημοσιογράφους να υπερασπίζονται με θέρμη τις αμερικανικές θέσεις, παραβλέποντας ή και αδιαφορώντας για το εθνικό συμφέροντος της Πατρίδας τους. Με λύπη διαπιστώνω τούτο και κατά την τρέχουσα περίοδο.

* Συναντώ στρατηγό – αν και αναρμόδιος- να υπερασπίζεται με θέρμη τις αμερικανικές φρεγάτες, ενώ γνώριζε ότι η πολιτική ηγεσία – καλώς ή κακώς- είχε κάνει συμφωνία με την Γαλλία για τις Belharra.

* Συναντώ αρχηγό Επιτελείου να αναφέρεται στον αμερικανό πρέσβη (προηγούμενο) και να αγνοεί επιδεικτικά τον πολιτικό του προϊστάμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας.

* Συναντώ αξιωματικό με αμέτρητα αστέρια στο πέτο να γίνεται ιπποκόμος του κάθε Αμερικάνου αξιωματούχου που έρχεται επίσκεψη στην Ελλάδα.

* Συναντώ το παρεάκι (στρατιωτικού και δημοσιογράφου) να κεντάει σταυροβελονιά την αστερόεσσα. Τα «μοδιστράκια» της Βασιλίσσης Σοφίας. Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει και οι δυο μαζί με μελωδική φωνή κάνουν δοξαστική επίκληση στις ΗΠΑ: Ωσαννά, ωσαννά…

Προβλέψιμοι άπαντες, γνωστός ο ρόλος του καθενός και με το predator ξεκάθαρος αφού μέσα από το safari κατά τις μεσημβρινές στιγμές της χαλάρωσης αναδύονται οι ενδόμυχες σκέψεις και επιθυμίες ….

Επ΄ αυτού περισσότερα θα μάθετε εάν ποτέ δημοσιοποιήσω ντοκουμέντα του σκανδάλου παράνομων επισυνδέσεων.

Τα οπλικά συστήματα ρωσικής κατασκευής

Διάβαζα τις προάλλες την διαρροή ότι: «Την πλήρη απεξάρτηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τα οπλικά συστήματα ρωσικής κατασκευής επιταχύνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς καθίσταται απολύτως σαφές ότι η ρήξη ανάμεσα στη Μόσχα και το ΝΑΤΟ δεν θα δημιουργήσει σύντομα συνθήκες για συντήρησή τους».

– Μπα, σας έπιασε ο πόνος για την συντήρηση των ρωσικών οπλικών συστημάτων; Είχατε νοιαστεί είκοσι χρόνια για την συντήρηση και την αναβάθμιση τους; Η απάντηση είναι: ΠΟΤΕ!

– Και γιατί ξαφνικά τώρα βάζετε θέμα συντήρησης των αντιαεροπορικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής;

Η απάντηση εμπεριέχεται στην ίδια διαρροή (Θέλει η Χάιδω να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει ): «Στο πλαίσιο της πλήρους απεξάρτησης από τα ρωσικά οπλικά συστήματα εντάσσεται η πρόταση που έφθασε πρόσφατα στην Αθήνα από την Ουάσιγκτον για την αντικατάσταση όλων των ρωσικών συστημάτων που υπάρχουν στο οπλοστάσιο των Ε.Δ. από νατοϊκής κατασκευής. Η πρόταση αφορά κατά κύριο λόγο αντιαεροπορικά συστήματα, όπως οι πύραυλοι S-300 και οι TOR-M1. Συστήματα όπως τα πιο παλιά αντιαεροπορικά OSA-K είναι ήδη ξεπερασμένα».

Απορία:

– Τα S-300 με τι θα αντικατασταθούν; Με αμερικανικούς «Πάτριοτ»; Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτοι στην Raytheon; Όχι, γι αυτό και η Σαουδική Αραβία δανείστηκε τους ελληνικούς «Πάτριοτ».

– Να πάρουμε τα ρωσικά αντιαεροπορικά από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχει ο …Θεός πότε και εάν αντικατασταθούν;

– Ε, «μοδιστράκια» της πλατείας Μαβίλη, αυτό εννοείτε; Αυτό δηλαδή που μετ´ επιτάσεως ζητάει η Τουρκία!

Και άντε βρίσκονται στο δυτικό εμπόριο αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα που μπορούν άμεσα να αντικαταστήσουν τα ρωσικά συστήματα, έχετε ρωτήσει κόστος και κυρίως εάν μπορεί να το σηκώσουν οι ώμοι της ελληνικής οικονομίας;

«Μοδιστράκια» μου γλυκόξινα, ξεχάσατε πότε και πως χρεοκόπησε η Ελλάδα και τι εσείς λέγατε για τις αλόγιστες εξοπλιστικές δαπάνες της δεκαετίας 1996- 2006;

Μα σοβαρά μιλάτε εσείς που κάνετε τέτοιου είδους διαρροές ότι δήθεν: «Η αμερικανική πρόταση αφορά χρηματοδότηση μέσω εργαλείων που διαθέτει ήδη το Πεντάγωνο των ΗΠΑ όπως το FMF (Foreign Military Funding) και θα ανοίξει τον δρόμο απευθείας επαφών μεταξύ των στρατιωτικών των δύο χωρών». Με το συμπάθιο! Αυτά είναι μπούρδες! Κοστολόγηση ΔΕΝ υπάρχει, όπως δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα από το εθνικό ταμείο για άσκοπες αντικαταστάσεις οπλικών συστημάτων που με μαθηματική ακρίβεια θα δυσχεράνουν περεταίρω τις ελληνορωσικές σχέσεις. Εκτός εάν αυτή είναι η επιδίωξη της παρούσας κυβέρνησης.

Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν βάθος

Σίγουρα η περαιτέρω όξυνση των ελληνορωσικών σχέσεων δεν θα είναι επιδίωξη της επόμενης κυβέρνησης, είτε προέλθει από τον χώρο της κεντροδεξιάς, είτε της κεντροαριστεράς. Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν ιστορικό και θρησκευτικό βάθος και δεν σβήνουν με γομολάστιχα ούτε μουντζουρώνονται από ανόητες φαντασιώσεις περί δήθεν υβριδικών επιθέσεων της Μόσχας για ανατροπή της κυβέρνησης. Ο Μητσοτάκης εάν ηττηθεί θα οφείλεται στα δικά του λάθη. Στο predator και τις υποκλοπές. Στην αδιαφάνεια και την αλαζονεία με την οποία κυβέρνησε. Την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, την αδυναμία του να προσεγγίσει την νεολαία και να αφουγκραστεί τους καημούς και τις ανησυχίες της. Εάν ηττηθεί θα ηττηθεί από τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο αγόραζε όπλα 7 δισ. χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, μα ούτε και δεκάρα τσακιστή στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, σνομπάροντας και απαξιώνοντας το επιστημονικό δυναμικό υψηλότατου επιπέδου και διεθνούς κύρους που την πλαισιώνει. Αν ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ηττηθεί γιατί δεν εμπιστεύτηκε το κόμμα και τους υπουργούς του, γιατί υποτίμησε την νοημοσύνη των πολιτών, γιατί κυβέρνησε ως ηγεμόνας με ολυμπιακές δάδες και πόρπες Γάλλων σχεδιαστών.

Αν ηττηθεί θα ηττηθεί γιατί οι στενοί συνεργάτες του έχασαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του και όχι γιατί του έβαλε υβριδική τρικλοποδιά ο Πούτιν.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα