Οι μαθητές του Ριόλου Αχαΐας σε μαθητικό ευρωπαϊκό συνέδριο στην Βερόνα

09.03.2023 / 12:14
ta 20

Στο πλαίσιο του 7ου Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συνεδρίου, που διεξήχθη την τρέχουσα σχολική χρονιά στη Βερόνα της Ιταλίας, μετακινήθηκαν 5 μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Ριόλου Αχαΐας προκειμένου να παρουσιάσουν την εργασία που εκπόνησαν για τις ανάγκες του Συνεδρίου, με τίτλο «Αναζήτηση κοινών Ευρωπαϊκών αξιών μέσα από την Αντιγόνη του Σοφοκλή».

Το Συνέδριο έλαβε χώρα από την 1η έως τις 5 Μαρτίου 2023 και συμμετείχαν πάνω από 40 σχολεία. Οι μαθήτριες εργάστηκαν με ζήλο από την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών πάνω στο θέμα που τούς δόθηκε από τον συντονιστή καθηγητή τους κ. Μπιλίρη.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας που ανταποκρίθηκε θετικά στην έκκληση για οικονομική ενίσχυση και υποστήριξε την προσπάθεια αυτή των μαθητριών, συμβάλλοντας στο να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση και η συμμετοχή τους  στο Συνέδριο. Η οικονομική ενίσχυση που λάβαμε έδωσε τη δυνατότητα να ακουστεί το περιφερειακό μας σχολείο εντός και εκτός συνόρων.

Η εμπειρία που βίωσαν οι μαθήτριες ήταν μοναδική, καθώς κλήθηκαν να εργαστούν πάνω σε ένα θέμα με τρόπο που αποτελεί παρακαταθήκη για τις μελλοντικές τους σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.  Η παρουσίαση της εργασίας έγινε με επιτυχία την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, ενώ παρακολουθήσαμε και πλήθος άλλων σχολείων που παρουσίασαν τις δικές τους εργασίες ή κάποιο δρώμενο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα