ΠΑΤΡΑ: Οι μαθητές κατήγγειλαν καθηγητή και ο διευθυντής… μοίρασε αποβολές – Κατάληψη επειδή η τάξη γίνεται… τσίρκο! | dete

ΠΑΤΡΑ: Οι μαθητές κατήγγειλαν καθηγητή και ο διευθυντής... μοίρασε αποβολές - Κατάληψη επειδή η τάξη γίνεται... τσίρκο!

Απίστευτο συμβάν σε Γυμνάσιο στο νότιο διαμέρισμα της Πάτρας με πρωταγωνιστές μαθητές και έναν καθηγητή ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες… απουσιάζει συχνά! Μάλιστα οι μαθητές έφτιαξαν και «αφισέτα» διαμαρτυρίας, την οποία ανάρτησαν στην είσοδο του σχολείου τους, ώστε να γίνουν γνωστά τα αιτήματά τους!

 

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον «Κόσμο»: «Σε Γυμνάσιο της νότιας πλευράς της πόλης μαθητές έκαναν την περασμένη Πέμπτη κατάληψη για καθηγητή που εδω και αρκετά χρόνια  μπαίνει στην τάξη και δεν κάνει μάθημα, αλλά αφήνει τα παιδιά ελεύθερα να κάνουν την τάξη γήπεδο , και αυτός κοιμάται πάνω στην έδρα και η απάντηση ήταν άμεση. Διήμερες αποβολές στους μαθητές που διαμαρτυρήθηκαν κάνοντας κατάληψη. Οι γονείς παραπονούνται για την άδικη τιμωρία που ήταν η απάντηση  στο δίκαιο αίτημα των παιδιών. Γονείς καταγγέλλουν το γεγονός στον Διευθυντή του γυμνασίου αλλά αυτός τους λέει…. πως είναι ψέματα. Και έτσι το πρόβλημα δεν λύνεται αφού διάχυτη είναι η αντίληψη σε παιδιά και γονείς πως δεν θα λυθεί το πρόβλημα αν δεν το αναφέρουν στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»!

 

Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση σε όλη την σχολική κοινότητα.. Και αναμφισβήτητα αν ο εκπαιδευτικός… κοιμάται στην έδρα, σίγουρα αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, όμως αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί… χωρίς να την πληρώνουν τα παιδιά!

 

Εξάλλου και ο ισχυρισμός του Διευθυντή πως οι  μαθητές λένε ψέματα, είναι «υπό κρίση», αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει μέσα στην σχολική αίθουσα, πόσο μάλλον όταν… δεν υπάρχουν κάμερες που να πιστοποιούν τους ισχυρισμούς είτε των παιδιών, είτε του εκπαιδευτικού!

 

Οι διήμερες πάντως αποβολές –κατά τους γονείς- δείχνουν την μονομερή κρίση του Διευθυντή του Σχολείου. Παραμένει άγνωστη η εξέλιξη του γεγονότος το οποίο πάντως έχει έλθει στην γνώση των αρμοδίων της Εκπαίδευσης στην Πάτρα. Θα πρέπει να τονιστεί πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατάληψης ή κινητοποίησης παιδιών με αφορμή «συμπεριφορά» καθηγητή! Και σε ένα ακόμη σχολείο της πόλης η «κοινότητα»…. «βράζει» εξαιτίας ενός εκπαιδευτικού. Τα περιστατικά μπορεί να είναι μεμονωμένα, όμως φαίνεται πως είναι ικανά να προκαλέσουν αναστάτωση, κάτι που σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμούν εκπαιδευτικοί, διευθυντικά στελέχη, γονείς αλλά και μαθητές!