«Marooned Ιn Blues»: Ενα πατρινό συγκρότημα παθιασμένο με τα blues

15.01.2023 / 21:00
marooned-1

ΤΗΣ ΕΛΕΑΝΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΟΥ

[email protected]

Η Πάτρα αποτελεί, εδώ και χρόνια, «φυτώριο» μουσικών σχημάτων και γκρουπ, κάτι που μας κάνει περήφανους γι’ αυτό. Μια τέτοια περίπτωση αποτελούν και οι «Marooned In Blues». Ένα γκρουπ που «γεννήθηκε» πριν δέκα χρόνια και έχει ιδιαίτερη αγάπη στα κλασικά blues. Σ’ ένα είδος που δύσκολα συναντάς σήμερα και ακόμα πιο δύσκολα μάλιστα γνωρίζεις ένα συγκρότημα να είναι τόσο «αφοσιωμένο» σε διαχρονικά και αγαπημένα blues.

Οι «Marooned In Blues» διαμορφώνουν τον ήχο τους εμπνεόμενοι από τη μουσική των κορυφαίων: Jimi Hendrix, Freddie King, Buddy Guy, B.B.King, Etta James κ.ά., επειδή όμως η μουσική είναι μία και δεν έχει ταμπέλες θα ήθελαν να δοκιμαστούν σε περισσότερα κομμάτια από Beatles και Pink Floyd, δύο συγκροτήματα που κυριολεκτικά λατρεύουν. Εμφανίζονται σε μαγαζιά και πολιτιστικούς χώρους της Πάτρας και έχουν καταφέρει να αποκτήσουν το δικό τους κοινό. Στις ξεχωριστές στιγμές του συγκροτήματος περιλαμβάνεται η εμφάνισή του στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που έγινε στην Πάτρα το καλοκαίρι του 2022, ενώ μας υπόσχονται πολλά και άκρως μουσικά και για το μέλλον.

Οι «Marooned In Blues» συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις πρόβες για να εκπλήξουν ευχάριστα το κοινό, στην επόμενη εμφάνισή τους, να του χαρίσουν συναίσθημα και να το κάνουν να περάσει ευχάριστα μαζί τους. Ας τους γνωρίσουμε…

Πώς και πότε «γεννήθηκαν» οι «Marooned Ιn Blues» και γιατί ονομάστηκαν έτσι;

Οι «Marooned In Blues» σχηματίστηκαν το Γενάρη του 2013 στην Πάτρα από τον Διονύση Κανάκη (κιθάρα) και τον Βασίλη Κανάκη (μπάσο), με κοινό γνώρισμα την αγάπη τους για κλασικό blues. Η ονομασία προέκυψε από ένα κομμάτι των Pink Floyd με τίτλο «Marooned»  όπου εκείνη την εποχή το άκουγαν συνέχεια. Έχει μια θετική σημασία για το γκρουπ να είναι… απομονωμένο στα μπλουζ.

Ποιοι αποτελούν τους «Marooned in Blues» και ποιο το κοινό στο οποίο απευθύνεστε;

Οι «Marooned», έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα, αποτελούνται από τους Διονύση Κανάκη (κιθάρα), Βασίλη Κανάκη (μπάσο), Κατερίνα Κυρίτση (φωνή) και Ιάσονα Ζούμπο (τύμπανα). Απευθυνόμαστε στο κοινό που έχει διάθεση να ακούσει μουσική και να νιώσει καλύτερα σε αυτές τις έντονες εποχές.

Ποια τα ακούσματα των μελών του συγκροτήματος και ποιο το είδος της μουσικής που σας εκφράζει;

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για το κλασσικό blues αποτελεί την κύρια σύνδεση μεταξύ των μελών του συγκροτήματος. Με βάση λοιπόν αυτό, οι «Μarooned In Blues» διαμορφώνουν τον ήχο τους εμπνεόμενοι από τη μουσική των Jimi Hendrix, Freddie King, Buddy Guy, B.B.King, Etta James, Eric Clapton κ.α.

Υπάρχει και κάποιο είδος που είναι εκτός του είδους σας, αλλά θα θέλατε να δοκιμαστείτε;

Για μας η μουσική δεν έχει ταμπέλες. Είναι μία. Το blues είναι κοινός παρονομαστής για πολλά είδη μουσικής και αυτό μας δίνει την ελευθερία να παίξουμε ότι θέλουμε με την δική μας  αισθητική και blues πυρήνα. Θα θέλαμε να δοκιμάσουμε περισσότερα κομμάτια από Beatles και Pink Floyd γιατί τους λατρεύουμε.

Πραγματοποιείται εμφανίσεις σε μαγαζιά και χώρους στην Πάτρα. Πως σας φαίνεται το πατρινό κοινό;

Το πατρινό κοινό είναι εξαιρετικό και μας στηρίζει με την παρουσία και θετική του ενέργεια σε κάθε live που κάνουμε.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να υπάρχει ένα μουσικό συγκρότημα στην Πάτρα. Υπάρχουν ευκαιρίες ή σίγουρα πρέπει να κάνει άλλο επάγγελμα για να επιβιώσεις οικονομικά;

Το γεγονός ότι η επαγγελματική ενασχόληση των μελών του συγκροτήματος είναι εντελώς διαφορετική από τους «Marooned» απαντάει εύστοχα στην ερώτηση.

Υπάρχει κάποια εμφάνισή σας που ξεχωρίζετε από αυτές που έχετε κάνει μέχρι σήμερα;

Η συμμετοχή στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που διοργανώθηκε τον Ιούνιο του 2022 στην Πάτρα από την Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών. Ουσιαστικά ήταν μια ακόμη ευκαιρία να αναδειχθεί η ανάγκη για αλληλεγγύη και φιλία μεταξύ των λαών, ειδικά μέσα σε αυτό το εξαιρετικά τεταμένο κοινωνικοπολιτικό κλίμα.

Κάποιος καλλιτέχνης ή συγκρότημα που θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Ταπεινά και σαν όνειρο θα θέλαμε με τον B.B.King και πολλούς άλλους τεράστιους καλλιτέχνες. Από κει και πέρα το blues είναι επικοινωνία και θα θέλαμε να παίξουμε με όλους που έχουν κοινή αγάπη και διάθεση για να προσφέρουν μουσική και συναισθήματα  στον κόσμο.     

Ένα μουσικό όνειρο που θα θέλατε να κάνετε πραγματικότητα;

Ένα album με δική μας μουσική και η συμμετοχή σε ένα διεθνές blues φεστιβάλ θα ήταν μια μοναδική εμπειρία!

Τα… προσεχώς σχέδιά σας τι περιλαμβάνουν;

Περιλαμβάνουν πρόβες, να ηχογραφήσουμε κάποιο υλικό και live!

Η ευχή σας για το 2023 ποια είναι;

Υγεία, Αγάπη, Μουσική και Αλληλεγγύη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα