Οι κίνδυνοι που κρύβει το ξύλινο μολύβι ματιών και πιθανώς δεν έχεις σκεφτεί ποτέ

29.03.2023 / 14:55
molivi-mation-900x675

Η επίγνωση των κινδύνων που κρύβονται σε ένα ξύλινο μολύβι ματιών, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ανεπιθύμητων ατυχημάτων.
Μέχρι το 2024, ο αριθμός των χρηστών eyeliner στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 95 εκατομμύρια— μια αύξηση κατά 6 εκατομμύρια από το 2011. Ωστόσο, οι παγκόσμιοι αριθμοί είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότεροι, με την παγκόσμια αγορά eyeliner να αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την απόλυτη δημοτικότητα του πολυαγαπημένου προϊόντος ομορφιάς, το οποίο είναι διαθέσιμο σε gel, μολύβι και υγρή μορφή.

Πολλοί καταναλωτές κλίνουν προς το eyeliner σε κλασσικό στιλ μολυβιού ως βασικό προϊόν ομορφιάς, καθιστώντας το μια από τις πιο δημοφιλείς και παραδοσιακές επιλογές. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ακονίσεις και να «φύγεις». Η δημιουργικότητα είναι τώρα στα χέρια σου.

Ενώ το ξύλινο μολύβι eyeliner είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία μιας όμορφης, φίνας γραμμής, έχει επίσης μειονεκτήματα. Στην πραγματικότητα, κάποιοι θα υποστήριζαν ότι η χρήση ενός προϊόντος μολυβιού είναι μια αρκετά επικίνδυνη επιλογή, ειδικά σε σύγκριση με άλλες μορφές eyeliner. Μερικοί από αυτούς τους κινδύνους αποφεύγονται πιο εύκολα από άλλους. Θα αναλύσουμε μερικούς από τους πιο αξιοσημείωτους κινδύνους των ξύλινων μολυβιών eyeliner παρακάτω, ώστε να αποφασίσεις αν είναι το καλύτερο προϊόν για εσένα σύμφωνα με το Theissue

Το ξύλο μπορεί να βλάψει το μάτι σου

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείς συχνά ένα ξύλινο μολύβι eyeliner, μπορεί να μην γνωρίζεις κάποιους κινδύνους. Αν και αυτό το επιχείρημα δεν έχει σκοπό να σε εμποδίσει να χρησιμοποιείς αυτό το προϊόν ομορφιάς, η επίγνωση του προβλήματος μπορεί να σε βοηθήσει να λάβεις μέτρα για να μειώσεις τις πιθανότητες ανεπιθύμητων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με το Byrdie, η επαγγελματίας makeup artist Melissa Mangrum εξηγεί ότι κατά την εφαρμογή του eyeliner, «μένουν υπολείμματα ξύλου από το ακόνισμα που θα μπορούσαν να βλάψουν το μάτι». Κανείς δεν θέλει κάποιον ερεθισμό και πιθανή βλάβη των ματιών του από μικροσκοπικά ξύλινα θραύσματα. Ομοίως, όταν ακονίζεις το μολύβι σου, η αιχμηρή μύτη που μπορεί να σχηματιστεί ενδέχεται να τραυματίσει το μάτι, ιδίως αν κάνεις κάποια απότομη κίνηση.

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να αποφύγεις τα αιχμηρά κομμάτια ξύλου όταν χρησιμοποιείς ένα ξύλινο μολύβι ματιών, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να μετριαστούν τέτοια περιστατικά. Μια επιλογή είναι να φυσήξεις απαλά αλλά σταθερά το μολύβι σου αφού το ξύσεις ώστε να αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερα μικρά θραύσματα ξύλου. Μια άλλη εναλλακτική είναι η εναλλαγή σε άλλον τύπο eyeliner, όπως gel ή υγρό. Ωστόσο, εάν η καρδιά σου επιθυμεί το ξύλινο μολύβι ματιών, θα ήταν καλό να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική και να αποφύγεις το εσωτερικό σου βλέφαρο.

Το ξύλινο eyeliner μπορεί να μολύνει το μάτι σου

Δεν είναι μόνο τα ξύλινα θραύσματα που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο μάτι σου, αλλά και η ίδια η φόρμουλα του προϊόντος. Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Waterloo στο Οντάριο του Καναδά, διαπίστωσε ότι το μολύβι eyeliner μπορεί δυνητικά να μολύνει τα μάτια και να οδηγήσει σε ερεθισμό, ιδίως εάν ένα άτομο εφαρμόσει το προϊόν στην ίσαλο γραμμή του.

Ομοίως, η μελέτη υπογραμμίζει τον πιθανό κίνδυνο μόλυνσης των ματιών εάν εφαρμοστεί σε αυτές τις ίδιες περιοχές του ματιού. Για να μετριαστούν τυχόν περαιτέρω επιπλοκές, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Dr. Alison Ng Ph.D., συνιστά «να ακονίζεις καλά το μολύβι ματιών πριν από κάθε εφαρμογή, έτσι το απαλλάσσεις από μικρόβια που έχουν κολλήσει πάνω του από την προηγούμενη χρήση». Με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή, προλαμβάνεις κάποια πιθανή μόλυνση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα