«Οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά»: Ο Κ.Μητσοτάκης για την επόμενη τετραετία στη Βουλη

07.07.2023 / 7:27
mitsotakis_vouli_programatikes_euro_0.jpg

Το όραμα του για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας, τις προκλήσεις της νέας εποχής, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και τον οδικό χάρτη που θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στην Βουλή.

Με μία ομιλία 8.353 λέξεων έθεσε το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της διακυβέρνησης του προτάσσοντας την ενότητα, την αξιοπιστία και θέλησε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αισιοδοξία για το μέλλον. «Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας», είναι η φράση που συμπυκνώνει το πολιτικό μήνυμα που επιχείρησε να περάσει ο πρωθυπουργός. Χωρίς, τελικά, κάποια έκπληξη όπως αναμενόταν, επέλεξε να επικεντρώσει στις προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε και τις προτεραιότητες που έχει θέσει για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, τους θεσμούς και την στήριξη της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων, των δημοσίων υπαλλήλων και των νέων.

Στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλες τις πτέρυγες της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έβαλε τέλος στην πολιτική της τοξικότητας και του διχασμού. «Η εποχή της ακρότητας και της χυδαιότητας ανήκει στο χθες», είπε και σημείωσε ότι η πολυκομματική Βουλή δεν πρέπει να αναδειχθεί σε πολυτάραχη ή παραλυτική.

Ο κ. Μητσοτάκης, δεν ανέβασε ούτε στιγμή τους τόνους απέναντι στην αντιπολίτευση, αλλά αντιθέτως επιδίωξε την συναίνεση για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα καλώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη να μην κάνει το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου που υπαναχώρησε ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και «να πάμε να βρούμε τους 180 βουλευτές και να σταματήσει, επιτέλους, αυτή η ελληνική ιδιαιτερότητα του κρατικού μονοπωλίου στην ανώτατη εκπαίδευση».

Προσωπικό στοίχημα Μητσοτάκη η αναβάθμιση του ΕΣΥ
Χαρακτήρισε την αναβάθμιση του ΕΣΥ προσωπικό του στοίχημα θέτοντας ως στόχο οι πολίτες να έχουν αξιοπρεπείς και δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Με αφορμή και τα τελευταία τραγικά περιστατικά με τις καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε ότι στις αστικές και στις ημιαστικές περιοχές θα μπορεί να ανταποκρίνεται μέσα σε 7-15 λεπτά και ανακοίνωσε μέσα στις επόμενες εβδομάδες τη συγκρότηση «ειδικής ομάδας για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ειδικά ξεκινώντας με την Αθήνα, από 250 δικυκλιστές διασώστες που θα προηγούνται των ασθενοφόρων, παρέχοντας ταχύτερα τις πρώτες βοήθειες».

Ο «Πολυδιάστατος Εκσυγχρονισμός»
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής έτοιμος να συγκρουστεί με αντιλήψεις και συμφέροντα που κρατούν την χώρα πίσω και μίλησε για ένα «Πολυδιάστατο Εκσυγχρονισμό», όρο που κατά τον ίδιο συμβολίζει «την μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η χώρα για να αντιμετωπίσει πολλές παθογένειες σε πολλά μέτωπα, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα, με την ταχύτητα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις οι οποίες έρχονται από το μέλλον».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα