Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ετοιμάζουν για τον Ιούλιο το 1ο Patras Steps Film Festival

13.05.2021 / 10:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
patras_film_festival

Η πάντα δραστήρια και δημιουργική Κινηματογραφική Ομάδα των ΠΟΦΠΠ – Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών ετοιμάζει μία νέα δράση, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, Patras Steps Film Festival για ερασιτέχνες και έμπειρους δημιουργούς που θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Ιουλίου 2021 στις σκάλες τις Αγίου Νικολάου με θέα όλη την πόλη της Πάτρας και τον Πατραϊκό κόλπο και καλεί τους ενδιαφερόμενους να στείλουν τις ταινίες τους.

Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να ενθαρρύνει νέους κινηματογραφιστές και δημιουργούς ταινιών, μέσω της ανάδειξης νέων ταινιών. Μέσα από τις προβολές δίνει την ευκαιρία στο κοινό της Πάτρας, να έρθει σε επαφή με τους δημιουργούς και το έργο τους. Σε αυτό το πλαίσιο το Φεστιβάλ θα έχει ελεύθερη πρόσβαση προς το κοινό.

Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ από κοντά τον Ιούλιο, στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω των μέτρων προστασίας κατά του COVID-19. Εναλλακτικά το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε ημερομηνία αργότερα ή διαδικτυακά σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που θα υπάρξει.

Το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και όπως προείπαμε, στόχος του είναι κυρίως η προβολή ταινιών από όσους περισσότερους δημιουργούς είναι δυνατόν. Δεν θα υπάρχει κόστος για την υποβολή ταινίας ή την παρακολούθηση του Φεστιβάλ. Προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι ενδιαφέρονται στο φεστιβάλ, θα πρέπει η υποβολή της ταινίας τους να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 31 Μαΐου 2021. Θα γίνουν αποδεκτές έως δύο ταινίες ανά σκηνοθέτη.

*Το Κινηματογραφικό Τμήμα των Πολιτιστικών Ομάδων των Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ) είναι μία ομάδα φοιτητών και όχι μόνο, που έρχεται να φέρει στην επιφάνεια τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του κάθε ατόμου, μέσα από τον κινηματογράφο. Στόχος της ομάδας είναι τα μέλη να μοιράζονται το ενδιαφέρον και τις γνώσεις για τον κινηματογράφο και να ενθαρρύνουν ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες να εκφραστούν μέσα από αυτόν.

Σε εβδομαδιαία βάση πραγματοποιούνται συναντήσεις στο στέκι των ΠΟΦΠΠ, με αντικείμενο το τεχνικό και καλλιτεχνικό κομμάτι της διαδικασίας παραγωγής ταινιών. Επίσης δίνεται ιδιαίτερος χώρος στην συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ταινίες.

Μία από τις κύριες δράσεις της ομάδας είναι οι προβολές ταινιών. Το χειμώνα οι προβολές γίνονται στο στέκι των ΠΟΦΠΠ, κάθε εβδομάδα. Επίσης, κάθε χρόνο, θερινές και φθινοπωρινές προβολές πραγματοποιούνται στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου προσφέροντας μία εναλλακτική πρόταση για τις βραδιές των κατοίκων της Πάτρας.

Φέτος στις δράσεις της ομάδας προστίθεται και το 1ο Steps Film Festival.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα