Οι επόμενες κινήσεις του μορφώματος Κασιδιάρη μετά το εκλογικό μπλόκο – Το μπαλάκι στον Άρειο Πάγο

12.04.2023 / 7:46
2735087

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη νομική κίνηση τους είναι οι “Ελληνες” και ο Ηλίας Κασσιδιάρης, εξετάζοντας απο τώρα την “αντεπίθεσή” τους, στην περίπτωση που η ολομέλεια του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, βάλει φρένο στην κάθοδο τους στη Βουλή.

Με τη συνδρομή και του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου και όχι μόνο, οι “Έλληνες” δεν θα παραδώσουν εύκολα τα νομικά όπλα που έχουν στη διάθεση τους για να “πολεμήσουν” τον πρόσφατο νόμο που απαγορεύει την κάθοδο στις εκλογές καταδικασμένων -έστω και πρωτοδίκως για εγκληματική οργάνωση- αλλά και του κομματικού σχηματισμού, που έχει πραγματικό αρχηγό άλλον από αυτόν που εμφανίζεται ως μπροστάρης.

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι η πρώτη μάχη θα δοθεί αρχικά στο Α1 πολιτικό τμήμα, όπου δεν αποκλείεται να δώσει το παρών και να “υπερασπιστεί” την κάθοδο των Ελλήνων στη Βουλή και ο ίδιος ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αν και ακόμη αυτό το ενδεχόμενο δεν έχει κλείσει. Η πείρα του στο ακροατήριο ωστόσο αλλά και η νομική του εμπειρία δεν θα μείνουν ανεκμετάλλευτες, από την ώρα που βρίσκεται στο τιμόνι του κομματικού σχηματισμού.

Τα επόμενα βήματα
Νομικές πηγές λένε στο TheTOC ότι στην περίπτωση που τελικά ο Άρειος Πάγος φρενάρει τον Ηλία Κασιδιάρη από την επόμενη Βουλή, οι Έλληνες μπορούν να προσφύγουν αμέσως στο εκλογοδικείο, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δηλαδή, το οποίο θα εξετάσει την απόφαση του τμήματος και θα κληθεί να εκδώσει την απόφασή του. Η όποια κρίση ωστόσο, θα ληφθεί μετά τις εκλογές.

Επόμενος σταθμός, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με “πάτημα” στο άρθρο 3 του πρώτου πρόσθετου Πρωτοκόλλου που αναφέρεται στην διασφάλιση της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης του λαού. Το άρθρο 3 έχει απασχολήσει πολλές φορές το ΕΔΔΑ και η νομολογία του είναι πλούσια, καθώς έχει εξετάσει ανάλογα θέματα με αυτό που προέκυψε και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι επίμαχες προηγούμενες αποφάσεις είναι σε γνώση της κυβέρνησης, με τον πρόσφατο νόμο- που βάζει αναχώματα σε καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση να κατεβαίνουν σε εκλογές- να έχει λάβει υπ’όψιν όσα έχουν κριθεί από το ΕΔΔΑ.

Υπάρχει ομως και η τρίπλα των ασφαλιστικών μέτρων, καθώς σύμφωνα με νομικούς που ασχολούνται με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στην περίπτωση του μπλόκου από τον Αρειο Πάγο, ο Ηλίας Κασιδιάρης δικαιούται να ζητήσει δικαστική “προστασία” μέσω αυτής της διαδικασίας. Ποια θα είναι η τελική κίνηση των Ελλήνων είναι άγνωστο ακόμη, καθώς όλα τα χαρτιά θα ανοίξουν μετά τις 5 Μαίου, οπότε και θα γίνει η ανακήρυξη των κομμάτων.


Το πάλαι ποτέ πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου πάντως θα μπει στο μικροσκόπιο του πειθαρχικού συμβουλίου των φυλακών Δομοκού για τον τρόπο της επικοινωνίας του με τον έξω κόσμο, αφού όπως όλα δείχνουν, καταφέρνει να κάνει προεκλογική καμπάνια μέσα από τις φυλακές. Αυτό που θα ερευνηθεί είναι το πως αναρτώνται τα μηνύματά του στα μέσα κοινωνκής δικτύωσης αλλά και οι ηχογραφημένες ομιλίες του, αφού απαγορεύεται να έχει κινητό μέσα στη φυλακή.

Το συμβούλιο θα γίνει σήμερα, παρουσία του εισαγγελέα που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα. Η απρόσκοπτη επικοινωνία του Ηλία Κασιδιάρη πάντως ήταν ένα από θέματα για τα οποία κατηγορήθηκε η κυβέρνηση στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, υποστηριζοντας ότι τον άφησαν 2,5 χρονια ανενόχλητο να κάνει προεκλογική εκστρατεία…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα