Οι εισηγήσεις των ειδικών για τα μέτρα: Επιστροφή μουσικής, άρση ωραρίου στην εστίαση, τι λένε για τα γήπεδα

27.01.2022 / 13:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
estiasi_1

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και παρά τα σενάρια που ήθελαν να παρατείνονται για μία εβδομάδα όλα τα μέτρα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον θα υπάρξει μερική άρση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει και πιθανότατα θα εισηγηθεί άρση του ωραρίου στην εστίαση, επιστροφή της μουσικής αλλά μόνο για καθήμενους, δηλαδή παράταση της απαγόρευσης ορθίων και ενδεχομένως αύξηση της χωρητικότητας στις κερκίδες των γηπέδων στο 50%.

Πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η παράταση των μέτρων, λόγω των σκληρών δεικτών της πανδημίας, που επιμένουν.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η τελευταία αξιολόγηση έδειξε ότι θα μπορούσε να γίνει μερική άρση των μέτρων και, από ό,τι φαίνεται, αυτό είναι το σενάριο που θα συζητήσουν οι ειδικοί στη συνεδρίασή τους το μεσημέρι.

Το μεσημέρι οι αποφάσεις για τα μέτρα

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν το μεσημέρι και θα γίνει η εισήγηση στην κυβέρνηση, ενώ ακολούθως αναμένεται και η σχετική επίσημη ενημέρωση, ίσως το απόγευμα.

Νωρίτερα, τόσο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όσο και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, αρνήθηκαν να απαντήσουν λέγοντας ότι η απόφαση είναι των ειδικών, οι οποίοι εκτιμώντας τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας θα λάβουν τις αποφάσεις τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα