Ποιες ηλικιακές κατηγορίες μπαίνουν στην εμβολιαστική διαδικασία – Αυξημένο το ενδιαφέρον στην Πάτρα

26.04.2021 / 19:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 2

Δύο μεγάλες ηλικιακές κατηγορίες που περιλαμβάνουν εκατοντάδες εμβολιασμούς μπαίνουν στην εμβολιαστική διαδικασία εντός της εβδομάδας.

Τη Μεγάλη Τρίτη, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών, και όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 θα γίνει στις 29 Απριλίου, με το εμβόλιο της AstraZeneca και 1η Μαΐου για 45-49 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε στην Πάτρα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για να μπουν στον εμβολιαστική διαδικασίες τα άτομα των τριών αυτών ηλικιακών κατηγοριών, γεγονός που θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τους εμβολιασμούς.

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ενταχθεί στους εμβολιασμούς από 5 Μαΐου. Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα επιταχυνθούν είπε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αναφέρθηκε στην δυναμικότητα του συστήματος, το οποίο επεκτείνεται.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα