Οι «άθλιοι» της Πάτρας – Κάποιος να τους πείσει να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από το κρύο και την πανδημία;

19.11.2020 / 23:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 1

Το κρύο έχει φτάσει στην Πάτρα, ο χειμώνας μπαίνει όμως υπάρχουν αρκετοί άστεγοι που μη έχοντας ένα σπίτι, τη βγάζουν στους δρόμους και στα παγκάκια των πλατειών της πόλης.

Οι άστεγοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού, είναι πάνω από 60 άτομα κα εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας υπάρχει μία αυξητική τάση που ακόμα δεν έχει πάρει μία πλήρη μορφή.

Ωστόσο, είναι σε εξέλιξη. Οι περισσότεροι βέβαια από αυτούς τους ανθρώπους που βλέπει κανείς να περνούν τη νύχτα τους στις πλατείες της πόλης, ζουν μόνοι, έχουν αρκετά προβλήματα και δεν μπορούν να καταλάβουν τη θέση που βρίσκονται.

Έτσι παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών του Κοινωνικού Οργανισμού για να φιλοξενηθούν στις δομές του Δήμου, αυτοί επιλέγουν τους δρόμους. Όμως το μεγάλο στοίχημα για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό.

Να τους πείσουν να μπουν στις δομές, αφού κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι θα έχουν ελπίδα για το αύριο, προστατεύοντας τους εαυτούς τους. Και πέρα από το κρύο, υπάρχει φυσικά και η πανδημία. Η ζωή τους κινδυνεύει.

Η κυρία της φωτογραφίες εντοπίστηκε από τον φακό του Άρη Μπετχαβά στην πλατεία Αγίας Σοφίας τις προάλλες. Υπάρχουν και αρκετοί ακόμα συνάνθρωποι μας που βρίσκονται στη θέση της. Κάτι πρέπει να γίνει…

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα